Re: roční zúčtování
V jedné firmě měl zřejmě podepsané Prohlášení k dani - asi v té, kde měl větší příjmy. V té druhé byly příjmy zřejmě nižší, proto byla daň třeba jen 20 nebo 25%. Tyto příjmy po připočtení k příjmům z prvního zaměstnání rázem mohou vyskočit do pásma s daní 32% (jak jste si sama odpověděla), takže nedoplatek 6000 může být 7-12% z příjmu v zaměstnání s nepodepsaným Prohlášením.
A ještě drobnost - to, že mluvíte o ročním zúčtování je asi jen překlep, že? Člověk se souběžnými příjmy od dvou plátců má povinnost podat daňové přiznání.
Moc děkuji.
Díky i za upozornění-nejednalo se o souběžné příjmy. Ale je pravda,že jsem si toto ustanovení alespoň oživila:)
Ale teď ještě jestli můžu poprosit dál-chápu správně,že mu nedoplatek nesrazím? A co vůbec s tímto nedoplatkem ve vztahu k finančnímu úřadu. Ještě jsem se tady s tímto případem nesetkala.
Mně se to nezdá, pokud bylo správně daněno. Máte skutečně uplatněné správně celoroční odpočty i případné slevy na děti?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 11. 2006 11:29
Potřebuji prosím pomoct s objasněním ročního zúčtování daně:
u jednoho zaměstnance se mi stalo, že při ročním zúčtování za rok 2005 mu vyšel i přesto,že si uplatnil nezdanitelnou částku - pojistné na soukromé životní pojištění a že mu byly během roku správně sraženy zálohy na daň/odměny člena statutárního orgánu, příjmy ze zaměstnance v jedné firmě a příjmy zaměstnance v druhé firmě/, nedoplatek ve výši kolem 6000 Kč. Pořád nechápu,jak je to možné. Může to být tím,že v konečném součtu byl základ daně v nejvyšším daňovém pásmu?
Děkuji za radu.