Re: Prosím, poradí mi někdo?
Pokud nemáte uzavřenou žádnou smlouvu, tak vám zaměstnavatel žádné potvrzení o příjmu nevydá. Přiznání k dani z příjmů typu A už neexistuje - pouze typ B. A co do toho přiznání uvedete, když nemáte žádné příjmy? Nerozumím tomu mít nebo nemít ŽL.?? Vysvětlete, aby bylo možné odpovědět .
Já samozřejmě příjmy mám, ale nemůžu je ničím doložit, ale v práci mi říkali, že prostě jednoduše podám daňové přiznání a je to. Ale asi to tak nepůjde, že? Myslela jsem, že bych začala pracovat na ŽL, ale když jsem se dozvěděla, že to není nutné, tak jsem myslela, že to třeba jde i bez ŽL. Omlouvám se a děkuji
Samozřejmě, že si můžete podat daňové přiznání i když nemáte ŽL. Dělá se to například při souběhu dvou zaměstnání a podobně. Jenomže vždycky tam musíte mít uvedeny legální příjmy. Pokuste se domluvit se zaměstnavatelem, aby váš pracovní poměr zlegalizaoval, pokud o vás stojí. Nebo se poohlédněte po jiném zaměstnavateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
14. 11. 2006 12:10
Dobrý den, potřebuji poradit. Pracuji jako servírka v jednom baru, ale nemám uzavřenou žádnou smlouvu. Ráda bych si zařídila hypotéku. Kvůli tomu musím podat daňové přiznání - asi typu A, ale nevím, jak mám doložit příjmy? "Zaměstnavatel" mi asi žádné potvrzení nevystaví, že? Kolegyně v práci mi říkaly, že nemusím mít živnostenský list. Je to pravda? Nevím si rady, prosím poraďte mi. Moc všem děkuji