Zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spěchá

• (neregistrovaný)

15. 11. 2006 8:15

Mám dotaz ohledně učně.
    Vyučen, nyní v evidenci na ÚP. Rád bych ho zaměstnal, ale jen na částečný úvazek. Mám truhlářskou dílnu a potřebuji výpomoc jen občas. Mohu mu do konce roku sepsat smlouvu na nepravidelnou výpomoc ? Slyšel jsem, že se po novém roce ruší. A dále , je možné s ním vůbec uzavřít takovýto PP, když se jedná o jeho 1.zaměstnání ? A jak je to s doplatkem do Min.mzdy?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2006 8:57

jjjj (neregistrovaný)

Re: zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spě
      Můžete ho zaměstnt na dohodu, která musí být předložena ÚP a částka je vymezena ÚP, je potřeba se zeptat na ÚP do jké výše.
      Jinak na konci měsíce dokládáte PÚ vyúčtování.
      Při tomto postupu musí být veden dále na ÚP.

• 15. 11. 2006 10:16

řemeslník (neregistrovaný)

A ještě prosím...Uzavřu s ním DPČ na 20h týdně, on bude veden na ÚP, ale jak mám určit výši mzdy ? Aby nebyl vyřazen z evidence nesní si vydělat více než 1/2 min. mzdy tedy 3785,- Kč. Ale tím se míní hrubého nebo čistého ?To by mi vycházelo že mu 20h týdně *4týdny v měsíci..tj.80 hodin měsíčně tj. cca 47 Kč na hodinu ? Uvažuji správně ?

• 15. 11. 2006 22:08

Jiřka (neregistrovaný)

Aby nebyl vyřazen z evidence ÚP, může mít uzavřenou smlouvu nebo dohodu na MÉNĚ než polovinu plné pracovní doby, tj. maximálně 19,75 h týdně. A vydělat si může maximálně polovinu aktuální minimální mzdy, tím se rozumí hrubého.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).