Re: zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spě
A ještě prosím...Uzavřu s ním DPČ na 20h týdně, on bude veden na ÚP, ale jak mám určit výši mzdy ? Aby nebyl vyřazen z evidence nesní si vydělat více než 1/2 min. mzdy tedy 3785,- Kč. Ale tím se míní hrubého nebo čistého ?To by mi vycházelo že mu 20h týdně *4týdny v měsíci..tj.80 hodin měsíčně tj. cca 47 Kč na hodinu ? Uvažuji správně ?
Re: zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spě
Aby nebyl vyřazen z evidence ÚP, může mít uzavřenou smlouvu nebo dohodu na MÉNĚ než polovinu plné pracovní doby, tj. maximálně 19,75 h týdně. A vydělat si může maximálně polovinu aktuální minimální mzdy, tím se rozumí hrubého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 11. 2006 8:15
Mám dotaz ohledně učně.
Vyučen, nyní v evidenci na ÚP. Rád bych ho zaměstnal, ale jen na částečný úvazek. Mám truhlářskou dílnu a potřebuji výpomoc jen občas. Mohu mu do konce roku sepsat smlouvu na nepravidelnou výpomoc ? Slyšel jsem, že se po novém roce ruší. A dále , je možné s ním vůbec uzavřít takovýto PP, když se jedná o jeho 1.zaměstnání ? A jak je to s doplatkem do Min.mzdy?Děkuji