Re: zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spě
A ještě prosím...Uzavřu s ním DPČ na 20h týdně, on bude veden na ÚP, ale jak mám určit výši mzdy ? Aby nebyl vyřazen z evidence nesní si vydělat více než 1/2 min. mzdy tedy 3785,- Kč. Ale tím se míní hrubého nebo čistého ?To by mi vycházelo že mu 20h týdně *4týdny v měsíci..tj.80 hodin měsíčně tj. cca 47 Kč na hodinu ? Uvažuji správně ?
Re: zaměst.po vyučení prosím p.Jiřku-Spě
Aby nebyl vyřazen z evidence ÚP, může mít uzavřenou smlouvu nebo dohodu na MÉNĚ než polovinu plné pracovní doby, tj. maximálně 19,75 h týdně. A vydělat si může maximálně polovinu aktuální minimální mzdy, tím se rozumí hrubého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 11. 2006 8:15
Mám dotaz ohledně učně.
Vyučen, nyní v evidenci na ÚP. Rád bych ho zaměstnal, ale jen na částečný úvazek. Mám truhlářskou dílnu a potřebuji výpomoc jen občas. Mohu mu do konce roku sepsat smlouvu na nepravidelnou výpomoc ? Slyšel jsem, že se po novém roce ruší. A dále , je možné s ním vůbec uzavřít takovýto PP, když se jedná o jeho 1.zaměstnání ? A jak je to s doplatkem do Min.mzdy?Děkuji