Re: OSVČ a nemocenská
Obávám se, že když nepobíráte dávky nemocenského pojištění, tak musíte zálohy zaplatit, i tu práci můžete dělat neboť pro úřady nejste nemocná.
Re: OSVČ a nemocenská
Děkuji za odpověď, ale já mám takové informace ohledně nemoci OSVČ, že pokud je OSVČ celý měsíc nemocná a pobírá dávky nemocenské (protože byl u živnosti i zaměstnan, a ze zaměstnání
je pobírá - to je případ mého manžela), tak si jako OSVČ nemusí v tento měsíc hradit zdravotní pojištění. Tuto radu jsem obdržela na této webové stránce-diskuze.
Tak teď nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 11. 2006 9:31
Dobrý den prosím o radu. Jsme OSVČ,hradím si zdravotní a sociální pojištění z živnosti. Jsme v 6.měsíci těhotenství a chtěla bych jít
od 1.12.2006 na nemocenskou cca 1měsíc (abych si trochu odpočinula). Na Mateřskou dovolenou nepůjdu,
jelikož si neplatím nemocenské pojištění. Potřebuji vědět:
Jsme ekonom a zpracovávám pro jednoho podnikatele účetnictví.
Od 1.12. bych účetnictví pro něj budu dělala doma, výdělek cca 13000Kč měsíčně. Mohu?
Když budu na nemocenské. Mám hlásit nemoc na zdravotní pojiš´tovnu anebo na OSSZ? Děkuji