Re: termín do 30ti dnů - vychází na nedě
Díky, teď jsem našla, že toho 21.10. co jsem dopis vyzvedla se nezapočítává, takže tím pádem to vychází opravdu na pondělí.
Ješte jednou moc děkuji Hanka
Re: termín do 30ti dnů - vychází na nedě
1234 - přesně tam (337/92- §14) jsem to na základě vaší první odpovědi našla - mě se týká konkrétně 6 a 8
teď koukám, že v §122/3 ObčZ - je to psáno úplně stejně, ale jak píše 1234 - pravda pravdoucí - daň darovací je DAŇ a proto se jí týká 337/92 a já jdu s čistým svědomím na finančák až v pondělí.
Nevíte náhodou jak dlouho trvá finančáku než na ní pošle platební výměr a jestli jde prodloužit lhůta pro uložení na poště? FÚ Praha 4 - Na strži. Předpokládám, že jak se jedná o peníze budou rychlí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 11. 2006 10:28
Dobrý den, chtěla bych vás poprosti o radu. Do 30ti dnů od doručení dopisu z Katastrálního úřadu musím podat daňové přiznání k dani darovací. Dopis jsem převzala 21.10. takže pokud počítám správně, tak bych přiznání měla podat v neděli 19.10. Jak to ale je když to připadá na neděli? To se asi neposouvá na následující pracovní den jako přiznání které jsou do konkrétního data. (Např DPH když je do 25. a je to sobota jak se podává až 27. atd). Jedná se o zaplacení vysoké částky, takže každý den dobrý. Jinak tam s tím musím dneska když je zítra státní svátek. Nebo v sobotu na poštu, ale těch přiznání je dohromady 7, takže by bylo zbytečně drahé poštovné. Díky za radu Hanka