Prosím paní Irenu

• (neregistrovaný)

16. 11. 2006 13:04

Dobrý den, četla jsem o bezmocnosti a změně od 1.1.2007. Mám z toho v hlavě chaos, tak jsem si dovolila vás oslovit a poprosit o radu.
    Náš případ :
    Máme 83-ti letou babičku, která je po mozkové příhodě odkázána na 24 hodinovou péči. Pečujeme o ní střídavě, já, mamka, přítel a sestra. Prostě nemůže zůstat ani 5 minut sama. Byl jí přiznán ZTP-P 3 stupně. Ale o žádný příspěvek na péči o osobu blízkou jsme nikdy nežádali. Takže ona měla pouze vyplácen přísměvek k důchodu na bezmocnost. Jenže teď se dozvěděla, že jí bude vyplácen příspěvek na péči a tak to musím zjišťovat.
    Chtěla jsem se zeptat, jetsli musíme provést nějaké kroky, co se týče oznámení na MÚ, nebo napsat nějakou žádost, nebo co s tím. A jestli na to máme nárok. Nebo jestli se městu budou muset dokladovat naše příjmy a pod. Děkuji moc. Snad sem to napsala srozumitelně.
    Ještě jednou díky předem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2006 13:50

Irena (neregistrovaný)

Re: Prosím paní Irenu
      Jestliže má přiznaný příspěvek na bezmocnost, jak píšete, dostane v těchto dnech /mě už to přišlo/ sdělení od ČSSZ Praha o odebrání tohoto příspěvku
      k 31.12.2006 a následně rozhodnutí od místně příslušného obecního úřadu, který ji automaticky /bez komise/ přizná nový "příspěvek na péči" s platností od 1.1.2007, který ve vašem případě u III.stupně činí 8000 Kč měsíčně. TZy bude dostávat od OÚ babička, nikoliv ten, kdo se o ní stará jako to bylo dříve.
      Takže shrnuto: u nás, co máme přiznanou bezmocnost, mělo by to vše proběhnout automaticky. Pouze ten, kdo bude chtít IV.stupeň, který nyní neexistoval, musí se podrobit přezkoumání před komisí.
      Zdravím .

• 16. 11. 2006 14:01

Míša (neregistrovaný)

Moc Vám děkuju. Právě sem to babině tlumočila. Je spokojená. Opravdu moc díky. Já doufám, že budu ušetřena jednání na našem Městském úřadě, jsou tam docela nepříjemný ženský. Fakt. Musela sem kvůli tomu, že jsme potřebovali značku na auto vyplnit i žádost na příspěvek na benzin. A raději bych přes hubu držela, než tam s tím formulářem jít. Nejraději bych jim ty prachy hodila pod nohy, ať si je nechají, šlo nám fakt jen o tu značku. Člověk si tam připadá jako vyžírka, kterej bere jim z talíře. Všechno je jen v lidech.
      Díky vám ještě jednou za ochotu !! Krásný den přeju

• 16. 11. 2006 16:29

Irena (neregistrovaný)

Míšo, já vám rozumím a vím o čem mluvíte. Mě tyto a podobné návštěvy na úřadě nesmírně deptají a ponižují a jsem z toho vždycky špatná, než to rozdýchám..

• 16. 11. 2006 22:18

Míša (neregistrovaný)

Máte pravdu, já se vždycky snažím obrnit se, vůči těm nepříjemnejm kukučům, ale stejně odcházím a připadám si jako největší idiot, kterej by asi měl odevzdat školný a ještě ke všemu totální výžirka. No, jsem ráda, že té návštěvy budu ušetřena. Moc jste mi pomohla. Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).