Re: DIČ začínající EU...
No právě že do VIES je nutné nejdříve zadat zemi z EU, on si pak vybere počínající 2 písmena a ověří DIČ. Jenomže já mám firmu z USA, a jejich DIČ začíná písmeny EU. To mi nějak do VIES zadat nejde - žádná z nabízených zemí EU tuto zkratku nemá, bude to registrace pro celou Evropskou unii. A do kterého řádku přiznání k DPH to patří? Jde o plnění z EU nebo ze třetí země?
Já se domnívám, že registrace pro celou EU zatím není možná i když se několik let připravuje.
Zkusil bych projet číslo s jednotlivými úvodními 2 písmeny a pokud by se toto DIČ v ani jedné zemi nepotvrdilo, tak se bude jednat, podle mého názoru, o třetí zemi.
já účtuji jako třetí zemi-s těmi američany je někdy těžká komunikace-jinak chápou tu naši unii ale někdy mám štěstí a po půlroce nekonečných mejlů dostanu i jakousi kopii přihlášky k registraci v Evropě-hezké bylo-že registrováni byli - ale ve Śvýcarsku-.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2006 19:22
Máme fakturu od americké firmy, která nám uvedla své DIČ EUxxxx - zřejmě je registrovaná pro své obchody v EU. Nevíte jak toto DIČ ověřit? A do jaké kolonky v přiznání k DPH takovou fakturu zařadit? Jde o dodání ze třetí země (Na faktuře je adresa z USA), nebo z EU, protože máme DIČ začínající na EU???? Děkuji