Re: DIČ začínající EU...
No právě že do VIES je nutné nejdříve zadat zemi z EU, on si pak vybere počínající 2 písmena a ověří DIČ. Jenomže já mám firmu z USA, a jejich DIČ začíná písmeny EU. To mi nějak do VIES zadat nejde - žádná z nabízených zemí EU tuto zkratku nemá, bude to registrace pro celou Evropskou unii. A do kterého řádku přiznání k DPH to patří? Jde o plnění z EU nebo ze třetí země?
Já se domnívám, že registrace pro celou EU zatím není možná i když se několik let připravuje.
Zkusil bych projet číslo s jednotlivými úvodními 2 písmeny a pokud by se toto DIČ v ani jedné zemi nepotvrdilo, tak se bude jednat, podle mého názoru, o třetí zemi.
já účtuji jako třetí zemi-s těmi američany je někdy těžká komunikace-jinak chápou tu naši unii ale někdy mám štěstí a po půlroce nekonečných mejlů dostanu i jakousi kopii přihlášky k registraci v Evropě-hezké bylo-že registrováni byli - ale ve Śvýcarsku-.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
19. 11. 2006 19:22
Máme fakturu od americké firmy, která nám uvedla své DIČ EUxxxx - zřejmě je registrovaná pro své obchody v EU. Nevíte jak toto DIČ ověřit? A do jaké kolonky v přiznání k DPH takovou fakturu zařadit? Jde o dodání ze třetí země (Na faktuře je adresa z USA), nebo z EU, protože máme DIČ začínající na EU???? Děkuji