Re: stravné v r.2007 v s.r.o. 58?
Stravné lze vyplatit v uvedeném rozpětí. Výši stravného určuje zaměstnavatel zaměstnanci před vysláním na pracovní cestu v rámci tohoto stanoveného rozpětí . Zaměstnanci přísluší stravné nejméně ve výši dolní hranice stanovené sazby stravného podle délky trvání pracovní cesty, nejvíce ve výši horní hranice stanovené sazby.
Záleží tedy na zaměstnavateli, jakou výši stanovil zaměstnanci před nástupem na služební cestu.
Pokud neurčí zaměstnavatel výši stravného před pracovní cestou, náleží zaměstnanci stravné ve výši horní hranice stanovené sazby.
v r. 2007 je dána pouze spodní hranice 58,-, jinak určí zaměstavatel, mělo by být v plné výši uznatelným nákladem, ale nad 58,- by se mělo přidanit zaměstnanci. Dle §163 nového zákoníku práce s komentářem.
Re: Po školení
Takže, děvčata a chlapci, vše je trošku jinak. Pro podnikatelskou sféru bude sice platit 58 Kč stravného, ale jako minimální ! Pro státní subjekty platí stále určení nejnižší i nejvyšší hranice. Podnikatel může dát stravného od 1.1.2007 kolik chce, bude to jeho daň. nákladem. Pokud však vyplatí nad horní limit stravného pro státní sféru ( to se máme, že máme dvojí metr a musíme se řídit oběma!), pak se ten "přeplatek" bude u zaměstnance nejen danit, ale bude mu z něj odvedeno i SP a ZP. Vše mám ověřeno a bude platit pokud se nám Zák.P. nějak nezmění.
Takže znovu. Bavíme se o r.2007.
§163 určuje jedinou hranii stravného. To je daňovým nákladem. To, co vyplatíte nad tento limit je pro zaměstnance podle §6 odst. 7a) a odst. 1 ZDP bude pro zaměstnance zdanitelným příjmem a pro zaměstnavatele v plné výši daňovým nákladem dle § 24 odst. 2 zh) ZDP.
>>>>>>Prosím Vás, jaký bude daň.náklad stravného při
>>>>>>prac.cestě do 12 hodin v s.r.o., nyní dáváme
>>>>>>60,-.Někde jsem
>>>>>>četla, že pouze dolní hranice 58,- se může
>>>>>>zaměstanancům vyplatit nebo jak to bude?
>>>>>>Mockrát děkuji za pomoc.
.
>>>>A bude to tedy určitě platit i v 2007?Bude daň.náklad
>>>>částka v rozpětí 58-69?
>>>v r. 2007 je dána pouze spodní hranice 58,-, jinak
>>>určí zaměstavatel, mělo by být v plné výši uznatelným
>>>nákladem, ale nad 58,- by se mělo přidanit
>>>zaměstnanci.
>>>Dle §163 nového zákoníku práce s komentářem.
>>Ne, přidaní se zaměstnanci až nad horní hranici v
>>nepodnikat.sféře tzn.nad 69,-, to si myslím, že vím
>>určitě, ale jak je to s daň.nákladem pro firmu? Jestli
>>je
>>jen 58 nebo pokud dáme více, tak i např. 60,-? Prosím
>>ještě někdo?
>Takže znovu. Bavíme se o r.2007.
>§163 určuje jedinou hranii stravného. To je daňovým
>nákladem. To, co vyplatíte nad tento limit je pro
>zaměstnance podle §6 odst. 7a) a odst. 1 ZDP bude pro
>zaměstnance zdanitelným příjmem a pro zaměstnavatele v plné
>výši daňovým nákladem dle § 24 odst. 2 zh) ZDP.
Mám od Verlag Dashofer příklad, že v r.2007 zdanit.příjem zaměstnance bude i v podnik.sféře až od horní hranice podle nepodnikatel.sféry tzn. až nad 69 Kč, tak nevím.Ale jsem ráda, že
to bude daňově uznatelný náklad pro firmu.A s tím zdaňování nevím.Jinak moc díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
20. 11. 2006 9:37
Prosím Vás, jaký bude daň.náklad stravného při prac.cestě do 12 hodin v s.r.o., nyní dáváme 60,-.Někde jsem četla, že pouze dolní hranice 58,- se může zaměstanancům vyplatit nebo jak to bude?
Mockrát děkuji za pomoc.