Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 11. 2006 13:55
Prosím o radu mzdové účetní.
Ve firmě jsme měli brigádníka, se kterým jsme vždy sepsali dohodu o provedení práce, takže jsme neplatili sociální ani zdravotní. V měsíci září bylo 100 odpracovaných hodin vyčerpáno a mě bylo řečeno vedoucím výroby, že bude pracovat dál. Proto jsem ho od 2.října přihlásila na sociálku a zdravotku. Brigádník u nás v říjnu odpracoval pouze 8 hodin, odměna mu náleží 720,-Kč (hrubého). Do konce tohoto roku už chodit na brigádu nebude. Z toho důvodu jsem ho raději k 15. 11. 2006 odhlásila ze sociálky a zdravotky.
Nejsem si jistá, jestli s ním mám správně uzavřenou smlouvu, když jsem uvedla, že práci bude vykonávat od 2.10.2006 do 15.10.2006, odměna bude 720,-Kč a rozsah pracovní činnosti je sjednán na 8 hodin s tím, že výkon práce nepřekročí polovinu stanovené týdenní prac.doby.
A co by se stalo, kdyby neodpracoval vůbec nic? To bych poslala jen odhlášku na zdravotní a sociální?
A jak by to vypadalo, kdybych měla s ním sjednanou dohodu o pracovní činnosti na dobu neurčitou? Kterým dnem ho odhlašuji ze sociálky a zdravotky?
Předem děkuji dobré duši, která odpoví.