Re: Výpis z banky
*** Pokud si tu DE vedete detailně, pak tu část soukromou dejte jako výdaj nedaňový a bude Vám sedět banka i daňové výdaje. :-) ***
Re: Výpis z banky
Tak já se na to doma mrknu :o) Opravdu mooooc Vám děkuji za radu :o) Kdyby se Vám chtělo, neporadil byste mi ještě s jedním zapeklitým problémem? :o) Bratr také k podnikání využívá své soukromé auto - jak dávat do výdajů natankované PHM? Jak jsem psala... jen jestli se Vám chce :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
20. 11. 2006 16:22
Zdravím všechny! :o)
Potřebovala bych poradit s případem, který se stal v účetnictví mého bratra (daňová evidence). Jelikož má elektroměr i pevnou linku jak pro soukromé účely, tak i pro podnikání, dohodli jsme se spolu, že vypočítáme poměrnou část a tu dáme do výdajů. Zjistila jsem však, že naši domluvu ignoroval :o) a plnou výši na fakturách uhradil z podnikatelského účtu. Se zadáním poměrné části výdaje do softwaru samozřejmě není problém, ale co s platbou z podnikatelského účtu? Moc prosím někoho o radu... Děkuji :o)