Re: Dobití telefonu
A jak dokládáte u služebních mobil" ? Tak stejně doložíte i tady. A nepeněžní příjem je mzda nevyplacená v hotovosti.
U služebních telefonů, přijde faktura na firmu.... A možná ještě blbá otázka, ono to asi ani není telefonní číslo zaměstnance /ona totiž pokladnu účtuje kolegyně a ta neví, komu se tenkrát ten mobil dobíjel/. Co teď?
A projevuje se někde ten nepeněžní příjem? :-(
Takže můžu to nějak rekapitulovat! Já to mám asi všechno blbě!!! Zaměstnanci mají 12.000 hrubýho, to dělá 9.812,- čistýho /klasika/. A teď mi přijde faktura od Vodafonu za mobily, který mají kluci u sebe. Jeden mi provolá 500, druhej 1000 kc. šéf to neřeší. A já bych jim to měla dávat nějak do mzdy/v hrubým nebo v čistým/!!! Jsem z toho paf...
Ježíši, ne. Dodaňujete jedině nějaký nepeněžní příjem. To je v případě toho kreditu, dala-li by ste ho do daň. neúčinných výdajů, čímž by dala najevo že se nejdnalo o prac. hovory a zaměstnanec dostal něco zadarmo .
V případě služebních telefonů , se u hovorů předpokládá že jsou hovory pracovní. Dáte je do nákladů a už nic.
Já jsem tím srovnáním s sl. telefony a hovory chtěla říct, že ani tam nemáte žádné fyzické potvrzení, že všechny hovory jsou pracovní.
Ještě mě napadá sposta poznámek, ale asi bych vás jen popletla a vyděsila.
Takže závěr: dejte do daň. účinných nákladů, neuplatňujte DPH. (A nedělejte to často, aby nechtěl FÚ případně doložit k jakým účelům jste ten kredit využili ) A to je vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 11. 2006 8:00
Dobrý den,
máme firemní telefony a šéf dovolil jednomu zaměstnanci, ať si dobije kredit na svůj soukromý telefon ve výši 500 korun. Můžu si uplatnit DPH a dát do nákladů? Účtuji v podvojném účetnictví, nebo to dobití dát ve výši 500 korun jako nedaňové. Děkuji moc