Re: vklad do pokladny v s.r.o.
*** ZK v žádném případě nezvyšujete. A záleží na tom, co to máte za doklady - pokud jsou to zřizovací výdaje, pak je po schválení VH zaúčtujete jako náklad (záleží na celkové výši) a zároveň jako závazek vůči jednatelce. Pak uhradíte. Pokud na pokladně chybí peníze, pak ji můžete "zadotovat" půjčkou společníka, hradit běžné výdaje a až převedete peníze z účtu, pak půjčku vrátit. S autem - prodej nebo pronájem, u vkladu by se zvyšoval ZK. A má nějaký důvod, proč ho chce do SRO? ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 11. 2006 9:12
Dobrý den. začínám s účetnictvím(podvojným)a mám problém:Podle zakládací listiny je základní jmění 200tis.Kč. Jednatelka tyto peníze vložila všechny do banky.
Teď mám na stole různé doklady za hotové, které hradila ze svého a já nevím, jak vložit počáteční stav do pokladny. Nějakým způsobem zvýšit zákl. kapitál?V daň. evidenci to bylo jednoduché, ale v s.r.o. nevím. Jednatelka z účtu vybírat nechce, protože peníze potřebuje na úhrady faktur...Dále má vozidlo, které chce vložit do společnosti. Jak? V jaké ceně??Prosím poraďte. Děkuji