Re: Dohoda o provedení práce při p. nesc
Možné to je, DPP nezakládá účast na SP a ZP.
Přesto si myslím, že to "přečůrání" je, protože pracovní neschopnost mám proto, abych se vyléčil, ne pro jinou práci. Abych však nekřivdil,možná však je mnoho nemocí, které umožňují provozovat jiný charakter práce než je ten, co mám v HPP.
Pockejte, proc bych musel provozovat jiny charakter prace? Ja prece na dohodu muzu provozovat stejny jako mam v HPP. Jde jen o to, jestli to muzu udelat v pracovni neschopnosti...Jedna se o to, ze firma za sveho neschopneho pracovnika najme firmu, aby udelala konkretni vec a tato druha firma si najme toho nemocneho pracovnika prvni firmy jako konzultanta,protoze to bez nej proste dohromady neda:-) Zaroven ale pracovnik je stale v pracovni neschopnosti jednoduse proto, ze ho doktori z ni nepusti:-) Jak z toho legalne ven? Vsak jsme ochotni i tu dan statu zaplatit:-) Jasne, trochu schiza, ale takovy je zivot...
.... myslel jsem to tak, že když mohu pracovat doma při pracovní neschopnosti, tak ta PN asi nebude nutná...Postup, který je navržen je vpořádku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 11. 2006 17:52
Nevíte někdo, jestli je možné vykonávat práci na základě Dohody o provedení práce pro jednu firmu a zároveň být řádným zaměstnancem jiné (Dohoda o pracovní činnosti), ale v pracovní neschopnosti?
Nejde tady o to, jak přečůrat tu "domovskou" firmu, ale spíš jak "zlegálnět" práci při neschopence....
Děkuju!