Re: Mínus v pokladně
Tohle bych nepodceňovala. Je otázkou, kdo tam hospodaří s pokladnou! Udělejte si s tím pořádek ať Vám pokladna sedí, vložte tam účetně zpětně hotovost od majitele jako jeho půjčku. Nebo přehoďte výdajový doklad na pozdější datum. Zvyšte pokladní limit a udělejte si nějaký vnitřní pokyn pro oběh hotovosti ! Upozorněte na to majitele(jednatele).
Máte špatný systém. Nemůžete se v pokladně dostat do mínusu. Přece nemůžu zaúčtovat do systému něco co jsem z pokladny nezaplatila. Jak mám v pokladně 0 tak končím. Nesmíte účtovat o dokladech které jste ve skutečnosti neplatila. Mám 0 tak jdu do banky a načerpám hotovost, nebo vyzvu společníky ať vloží. Dal-li mi ten doklad společník a zapltil ho ze svého ,naúčtuju vklad společníka a poté teprve výdaj v té samé výši. Ale pořád se nemohu dostat do mínusu. Jestli Vám dá někdo doklad - výdaj, který zaplatil sám a vy ho zaúčtujete do pokladny aniž jste ho fyzicky vyplatili, tak si tam děláte pěkný binec.
Zuziku, zas bych to tak nežrala :-) Krátkodobě během roku klidně mám mínus v pokladně. Akorát na mě program řve a hlásí chybu, ale na konci měsíců a hlavně roku to srovnám a je to O.K. Ta práce s tím srovnáním mi připadá míň vyčerpávající, než někomu pucovat žaludek :-) To ani neumím, musela bych si to napsat a naučit se zpaměti a stejně bych se u toho chechtala :-) Jana F.
Dnes už jsem málem sežrala klobouk ( viz příspěvek o zdrav.pojištění do DP), tak co bych nežrala pokladní pohyby. Tvůj přístup Ti samo že neberu, co si kdo lajsne, to je jen a jen jeho věc. Může se ovšem stát, že na základě semtam mínusově vedené pokladny Ti můžou být napadnuty ze strany Fú např. výše tržeb. Při kontrole jednoho mého klienta šňupali v pokladních pohybech jak o život a protože ten si taky bral z pokladny jak se mu chtělo, různě jsem to srovnávala.... a už jsme museli vysvětlovat, že nekrátíme tržby. Hlavně klid a nohy v teple :)))
V průběhu měsíce je to otázka data zaúčtování. Hodně položek dávám s datem posledního dne v měsíci, i tržby v hotovosti. To jsem se naučila od jednoho daňového poradce, dost to zjednodušuje práci, předtím jsem úzkostlivě dávala každý paragonek přesně podle dne.
A taky za ta léta jsem rezignovala na nějaké působení na většinu svých klientů. Je to zbytečná námaha. Dorazil mě jeden, kterému jsem donekonečna při každém setkání jemně zmiňovala mínus v pokladně, jako by neslyšel a nakonec jsem se odvážila být trochu důraznější. Místo abychom se dostali k zatajeným příjmům, začal vítězoslavně řvát: "No tak to vidíte, jak jsem na tom špatně!" Ještě abych mu dala slevu, k tomu se dostane příště :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 11. 2006 19:05
Chtěla bych poradit: zjistila jsem, ze v tomto měsíci se pokladna dostala do mínusu. Co teď s tím? Pokladna má celkem nízký limit a zaměstnanci asi chyběly peníze na zaplacení, tak si je vytáhl z vlastní kapsy a vůbec mu nedošlo, že nemůže být v mínusu. Poraďte.
Děkuji.