Re: Mínus v pokladně
Tohle bych nepodceňovala. Je otázkou, kdo tam hospodaří s pokladnou! Udělejte si s tím pořádek ať Vám pokladna sedí, vložte tam účetně zpětně hotovost od majitele jako jeho půjčku. Nebo přehoďte výdajový doklad na pozdější datum. Zvyšte pokladní limit a udělejte si nějaký vnitřní pokyn pro oběh hotovosti ! Upozorněte na to majitele(jednatele).
Máte špatný systém. Nemůžete se v pokladně dostat do mínusu. Přece nemůžu zaúčtovat do systému něco co jsem z pokladny nezaplatila. Jak mám v pokladně 0 tak končím. Nesmíte účtovat o dokladech které jste ve skutečnosti neplatila. Mám 0 tak jdu do banky a načerpám hotovost, nebo vyzvu společníky ať vloží. Dal-li mi ten doklad společník a zapltil ho ze svého ,naúčtuju vklad společníka a poté teprve výdaj v té samé výši. Ale pořád se nemohu dostat do mínusu. Jestli Vám dá někdo doklad - výdaj, který zaplatil sám a vy ho zaúčtujete do pokladny aniž jste ho fyzicky vyplatili, tak si tam děláte pěkný binec.
Zuziku, zas bych to tak nežrala :-) Krátkodobě během roku klidně mám mínus v pokladně. Akorát na mě program řve a hlásí chybu, ale na konci měsíců a hlavně roku to srovnám a je to O.K. Ta práce s tím srovnáním mi připadá míň vyčerpávající, než někomu pucovat žaludek :-) To ani neumím, musela bych si to napsat a naučit se zpaměti a stejně bych se u toho chechtala :-) Jana F.
Dnes už jsem málem sežrala klobouk ( viz příspěvek o zdrav.pojištění do DP), tak co bych nežrala pokladní pohyby. Tvůj přístup Ti samo že neberu, co si kdo lajsne, to je jen a jen jeho věc. Může se ovšem stát, že na základě semtam mínusově vedené pokladny Ti můžou být napadnuty ze strany Fú např. výše tržeb. Při kontrole jednoho mého klienta šňupali v pokladních pohybech jak o život a protože ten si taky bral z pokladny jak se mu chtělo, různě jsem to srovnávala.... a už jsme museli vysvětlovat, že nekrátíme tržby. Hlavně klid a nohy v teple :)))
V průběhu měsíce je to otázka data zaúčtování. Hodně položek dávám s datem posledního dne v měsíci, i tržby v hotovosti. To jsem se naučila od jednoho daňového poradce, dost to zjednodušuje práci, předtím jsem úzkostlivě dávala každý paragonek přesně podle dne.
A taky za ta léta jsem rezignovala na nějaké působení na většinu svých klientů. Je to zbytečná námaha. Dorazil mě jeden, kterému jsem donekonečna při každém setkání jemně zmiňovala mínus v pokladně, jako by neslyšel a nakonec jsem se odvážila být trochu důraznější. Místo abychom se dostali k zatajeným příjmům, začal vítězoslavně řvát: "No tak to vidíte, jak jsem na tom špatně!" Ještě abych mu dala slevu, k tomu se dostane příště :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 11. 2006 19:05
Chtěla bych poradit: zjistila jsem, ze v tomto měsíci se pokladna dostala do mínusu. Co teď s tím? Pokladna má celkem nízký limit a zaměstnanci asi chyběly peníze na zaplacení, tak si je vytáhl z vlastní kapsy a vůbec mu nedošlo, že nemůže být v mínusu. Poraďte.
Děkuji.