Re: Co je správně?
Ze zálohy (akonace) si na základě daň.dokladu můžete uplatnit celou DPH ihned ( dle dne úhrady ). Měsíčně pak ze splátek nájmu dle splátkového kalendáře. Tím, že rozpouštíte měsíčně splátky( myšleno rozpouštění akontace do nákladů) s DPH se ( pokud bylo auto pořízeno letos) v letošním roce celkem nic neděje,ale příští rok už byste DPH nemohla uplatnit.
Správný je postup Vámi uvedený jako druhý. DPH ze zálohy či akontace si uplatníte naráz.
Re: Co je správně?
To je samozřejmě taky možnost. Podívejte se so splátkového kalendáře a pak se ozvěte znovu, jak to máte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2006 6:56
Máme auto, kategorie N1, na leasing. Záloha na splátky byla zaúčtována bez DPH. Potom každý měsíc "rozpouštím" splátky i s DPH.
Teď jsme koupili auto, také kategorie N1, a u toho jsem zálohu zapsala bez DPH, ale fakturu na celkovou částku s daní 19%. Splátky účtuji bez DPH.
Mám to správně, když jsem DPH zapsala hned a neodepisuji ji postupně?
Díky za odpověď.