Předběžné opatření?

• (neregistrovaný)

22. 11. 2006 21:59

Moc prosím o radu ...

S manželem jsme rozvedeni od 15.5.06.

Již k návrhu na rozvod manželství jsme sepsali dohodu o vypořádání majetku 29.3.06, dohodu manželství v rozvod. řízení o nájmu bytu ze dne 13.3.06, kde je popsáno, že se manžel k 1.6.06 odstěhuje,předá klíče, odhlásí se a výlučným uživatelem jsem já atd. a dále dodatek dohody o nájmu bytu ze dne 23.3.06, což je prohlášení, že jsou naše vzájemné vztahy týkající se bytu vypořádány (toto vše šlo k soudu s návrhem na rozvod manželství).

Soud rozhodl a vyjmenoval zde všechny dohody výše popsané, že jsme rozvedeni, jak jsem uvedla s nabytím právní moci od 15.5.06.

Dne 18.5.06 byla uzavřena nová nájemní smlouva (přepis) na pouze moji osobu s dobou platnosti od 1.6.06 (tj. termín, kdy se měl manžel odstěhovat, odhlásit, odevzdat klíče).

Ten tak však neučinil. Stále sliboval, že příští týden se již odstěhuje a pak další atd. V poslední době mě začal psychicky týrat. Již jsem to nevydržela a vyměnila jsem vložku. Do bytu se nyní nedostane.

Nyní dotaz:
    Má on možnost mě nyní nějak z bytu právně dostat? Mám na mysli, že podá např. NÁVRH NA PŘEDBĚŽNÉ OPATŘENÍ (i když nevím, co to přesně je). Mám strach, aby nyní nedorazila policie a nesdělila mi, že manžel může být v bytě také (mám strach, že by mi po návratu jak fyzicky tak psychicky ubližoval, oba v bytě být prostě nemůžeme)

Předem moc děkuji tomu, kdo tento dlouhý dotaz přečetl až do konce a poradí mi. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2006 16:03

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Předběžné opatření?
      Je mi líto, že Vám dosud nikdo neodpověděl. Předběžné opatření nemůže být vydáno ve věci, o které již bylo pravomocně rozhodnuto. Vypadá to , že manžel neoprávněně užívá Váš byt, ke kterému nemá právo užívání. Neuvedla jste ale, jak byl vyřešen
      jeho nárok na bydlení ( je-li sám ,rozvedený má pak nárok na ubytování, nikoli na byt) po rozvodu. Doufám, že se Vám ozve ,kdo Vám poradí.Držím palce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).