Nevíte to někdo?

• (neregistrovaný)

24. 11. 2006 14:34

Mému zákazníkovi bylo prominuto v plné výši penále.Žádost jsem mu sepisovala já a i penále jsem platila já,protože mám takové smlouvy se všemi.Do žádosti jsem vložila všechnu asertivitu,protože jsem byla přesvědčená o své pravdě(špatná rada od od zaměstnankyně FÚ).Jaká je lhůta navrácení penále od FÚ.Je to více než 40 dní a ještě nic.Nemusím říkat,že zaplatit jsem musela hned a správní poplatek 1000,-ještě bolí.No a něco malého pro zasmání.S prominutím penále přišlo ještě sdělení o výše poskytnutí podpory bla,bla bla Evropského společenství častka=654,88 Kč.Kdo by taky byl proti příspěvku pro evropské byrokraty,že?Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2006 15:57

A (neregistrovaný)

Penále
      >Mému zákazníkovi bylo prominuto v plné výši
      >penále.Žádost jsem mu sepisovala já a i penále jsem platila
      >já,protože mám takové smlouvy se všemi.Do žádosti jsem
      >vložila všechnu asertivitu,protože jsem byla
      >přesvědčená o své pravdě(špatná rada od od zaměstnankyně
      >FÚ).Jaká je lhůta navrácení penále od FÚ.Je to více než 40
      >dní a ještě nic.Nemusím říkat,že zaplatit jsem musela
      >hned a správní poplatek 1000,-ještě bolí.No a něco
      >malého pro zasmání.S prominutím penále přišlo ještě sdělení
      >o výše poskytnutí podpory bla,bla bla Evropského
      >společenství častka=654,88 Kč.Kdo by taky byl proti
      >příspěvku pro evropské byrokraty,že?Děkuji za odpověď.

• 25. 11. 2006 1:44

Pavel (neregistrovaný)

Re: Penále a podpora de minimis
      FÚ skoro na nic lhůty nemá. Zeptejte se správkyně daně klienta, kdy peníze přijdou, je to velmi individuální.

Vámi uváděná částka 654,88 Kč není určena pro evropské byrokraty ale jedná se o sledování podpory de minimis, která může u jednoho subjektu činit 100 000 EUR za 3 roky. Takže jste hluboko pod limitem. :-))

Hezký den

• 25. 11. 2006 17:24

xxl (neregistrovaný)

Re: Penále a podpora de minimis
      Nový správní řád stanoví, že zákon o správě daní a poplatků není již jediný předpis, kterým se daňové řízení řídí. Proto v případech, kdy tento zákon lhůty nemá určeny, platí lhůty obecné - t.j. 30 dní, ve velmi složitých případech 60 dní. Teď padlo na berňáky několik menších úderů (rozhodnutí nejvyš. soudu - respektovat oprávněnou domněnku, v případech přípouštějících dvojí výklad, použít variantu pro plátce příznivější ap.) Moc bych se divil, kdyby se tím začali řídit, protože jednak to neznají, jednak spoléhají na to, že menší firma do sporu nepůjde.

• 28. 11. 2006 12:36

Jarka (neregistrovaný)

Re: Penále
      o vrácení penále které bylo prominuto si musíte zažádat, fú nemůže vracet přeplatky jak se mu zachce, ale pouze na žádost

• 29. 11. 2006 18:29

Ali (neregistrovaný)

Re: Penále
      Paní Jarko děkuji(tedy děkuji i všem ostatním),pořád se učím.Nikdy jsem penále neplatila,takže jsem ani nažádala o prominutí....a teď budu žádat i o vrácení prominutého penále,haha.Za rok mám 50 let a myslela jsem si,že už jsem zažila mnohé:=)

• 24. 11. 2006 16:39

Eva M. - moderátor (neregistrovaný)

Prosba k tazateli i k dalším
      Prosím, pro příště dávejte do nadpisu příspěvku popis, čeho se váš dotaz týká. Zvýšíte tak šanci, že si vašeho dotazu někdo všimne. Pamatujte prosím, že zdejší odpovědi slouží jako znalostní databáze pro hodně lidí, takže pro vyhledávání a porozumění souvislostem je dobré zachovávat určitá pravidla. Děkujeme za pochopení ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).