Re: Obrat DPH a ukončení činnosti
Vaše ukončení podnikání vůbec nesouvisí s tím, že se nemusíte registrovat k DPH. Máte povinnost ze zákona a určitě se zaregistrujte podle zákona do konce listopadu. Plátce budete od 1.1.2007. Pokud nebudete mít za 1-12/07 obraty 1mega, tak zažádáte o zrušení registrace. Po celé období "nepodnikání" v roce 2007 budete odesílat na FÚ DP k DPH "nulové".
To znamená, že k 31.12 nemohu ukončit podnikání??? Stále budu registrovaná k DPH? Budu muset platit minimální daň i SP a ZP???
Děkuji :-) Už rozumím. Nebudu podnikatelka, jen mám povinnost posílat čisté přiznání a za rok požádám o zrušení registrace k DPH. Je to trochu zvláštní, že jako osoba bez IČA, bez povolení k podnikání musím podávat přiznání k DPH... Proto jsem se tak ptala:-) Děkuji.
Já si myslím, že je rozdíl mezi ukončením a přerušením podnikání. Výše uvedený postup bych brala v případě přerušení, ale pokud chcete skutečně ukončit podnikání, tak mi přijde zbytečný. Také mi někdo "spadl" do DPH těsně před ukončením podnikání a žádné nulové jsme nepodávali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 11. 2006 14:32
k 31.12.2006 se chystám ukončit podnikání. V 10/2006 jsem překročila obrat 1 mil. Kč. Do této doby jsem nebyla plátcem DPH. Když už s podnikáním končím, tak se vlastně nemusím registrovat ani nemám žádnou jinou povinnost? Děkuji.