Re: Obrat DPH a ukončení činnosti
Vaše ukončení podnikání vůbec nesouvisí s tím, že se nemusíte registrovat k DPH. Máte povinnost ze zákona a určitě se zaregistrujte podle zákona do konce listopadu. Plátce budete od 1.1.2007. Pokud nebudete mít za 1-12/07 obraty 1mega, tak zažádáte o zrušení registrace. Po celé období "nepodnikání" v roce 2007 budete odesílat na FÚ DP k DPH "nulové".
To znamená, že k 31.12 nemohu ukončit podnikání??? Stále budu registrovaná k DPH? Budu muset platit minimální daň i SP a ZP???
Děkuji :-) Už rozumím. Nebudu podnikatelka, jen mám povinnost posílat čisté přiznání a za rok požádám o zrušení registrace k DPH. Je to trochu zvláštní, že jako osoba bez IČA, bez povolení k podnikání musím podávat přiznání k DPH... Proto jsem se tak ptala:-) Děkuji.
Já si myslím, že je rozdíl mezi ukončením a přerušením podnikání. Výše uvedený postup bych brala v případě přerušení, ale pokud chcete skutečně ukončit podnikání, tak mi přijde zbytečný. Také mi někdo "spadl" do DPH těsně před ukončením podnikání a žádné nulové jsme nepodávali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2006 14:32
k 31.12.2006 se chystám ukončit podnikání. V 10/2006 jsem překročila obrat 1 mil. Kč. Do této doby jsem nebyla plátcem DPH. Když už s podnikáním končím, tak se vlastně nemusím registrovat ani nemám žádnou jinou povinnost? Děkuji.