Re: Nedaňové náklady - s.r.o.
není jasné z otázky kdo používá automobil? Takže pokuď se pro firemní účely používá soukromé vozidlo, musí se na něj dělat cesťáky, kde se přikládá účtenka za PHM nebo se řídí cena zákonem o cestovních náhradách, které se zaúčtují. Úplně odpadne účtování o pohonných hmotách.
A navíc by to mohlo zavánět nepeněžním příjmem nějakého človíčka - kde byly PHM spotřebovány???
***Já se jen chci dopátrat nějakých konečných stavů účtů, abych mohla zaúčtovat rok 2006. V roce 2004 to s.r.o. přestalo "podnikat", minulá účetní (fa z Prahy) to nějak zmastila,protože se domnívala, že už nic nebudou dělat. Teď se to rozjelo na Moravě, a já se dala ukecat na vedení účetnictví. Jenže stavy účtů neseděly na skutečnost, bylo třeba doúčtovat výpisy z banky, vzájemné započtení PaZ. O silniční dani tam nic není, jen jsou zaúčtovány ty PHM, což mi dost vadí. Myslíte, že když to dám do nedaňových nákladů, tak to bude napadnutelné? Další verze by byla to nezaúčtovat vůbec. Co mi poradíte?
Tatiano v každém případě bych se na to zeptala předchozí účetní, může v tom být nějaký háček. Jsou i jiné stroje, které jedou na naftu nebo benzín, ale mohla jste i něco jinak pochopit nebo přehlédnout. Přece ta minulá účetní nebyla nepříčetná :-)))? Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2006 11:13
Vyveďte mne z omylu, pokud se pletu. Pokud s.r.o. nemá v majetku žádný automobil, tak paragóny za PHM účtuji do nedaňových nákladů a nemohu si uplatnit ani odpočet DPH.
Jedná se o rekonstrukci účta z roku 2004 a minulá paní účetní to tam uplatnila.Tak teď si nejsem jistá, co je správně.