Re: reklamace
Bohužel tomu moc šancí nedávám. Pokud nebyla nějaká extra prodyšnost výslovně deklarována, těžko budete aplikovat rozpor s kupní smlouvou. Navíc zde půjde zřejmě o vlastnost toho modelu jako takového, nikoliv jednoho kusu. I kdybyste si opatřila znalecký posudek, ze kterého vyplyne, že bota je šitá nevhodně/z nevhodných materiálů, moc bych pozitivnímu výsledku nevěřil.
Prodejce značkové obuvi by snad měl zaujmout trochu solidní přístup, ale ani tomu bych moc nevěřil.
Na každé botě, najmě u Bati, je nálepka se symboly, kterým když nerozumíte, tak prodavačky vysvětlí. V životě jsem neviděla symbol pro pocení. To už by mohlo být upozornění na puchýře a vybočené palce. Nejsme u Vietnamců, kteří na vše kašlou a nic se neděje. Znalecký posudek Vám v tomto případě nebude mnoho platný, pokud Vám nebude dáno za pravdu, zaplatíte a ne málo. Navíc to dlouho trvá.Vynalézavost zákazníků nezná mezí.
>Na každé botě, najmě u Bati, je nálepka se symboly,
>kterým když nerozumíte, tak prodavačky vysvětlí. V
Ty symboly jsou určeny pro údržbu - těžko z nich odvodíte, zda se vám v botě bude potit noha nebo ne.
>životě jsem neviděla symbol pro pocení. To už by mohlo být
>upozornění na puchýře a vybočené palce. Nejsme u
>Vietnamců, kteří na vše kašlou a nic se neděje.
Velmi přibližný rozdíl mezi Vietnamci a ostatními je v tom, že Vietnamci na to kašlou a něco se děje (což jim nevadí, protože se jim to vyplatí), zatímco ostatní (když už to takto chcete dělit) na to kašlou taky a nic se (většinou) neděje.
> Znalecký
>posudek Vám v tomto případě nebude mnoho platný, pokud
>Vám nebude dáno za pravdu, zaplatíte a ne málo. Navíc
>to dlouho trvá.Vynalézavost zákazníků nezná mezí.
A to ještě není nic proti vynalézavosti prodejců...
tak to mam asi blby,ze?nejdu k vietnamcům,a predpokladam,ze u Bati, si koupim kvalitni boty,ve kterych budu jak v bavlnce..pohodlne tedy jsou,ale nenapadlo by me,ze se mi v nich budou parit nohy..to snad ani v tech vietnamskych se tolik nepari..takze mam smůlu a ctrnact stovek v pr...?asi jo..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2006 19:51
dobry den,prosim o radu. koupila jsem si u Batě boty za 1399kc a zjistila,ze vlastne vubec nedychaji,noha se mi strasne poti, no hruza.v jinych botech se mi nohy nepotí,takze to nebude tim,ze se mi nadmerne poti nohy.mam sanci uspet u reklamace?co tam mam uvest?mam je asi mesic.dekuji.byly pouzivany k tomu urcenemu zpusobu, jen na chozeni,zadny sport.dekuji