Pracovní pohotovost na Domově mládeže

• (neregistrovaný)

28. 11. 2006 12:47

Noční směny vychovatelek domova mládeže odměňujeme jako pohotovost na pracovišti. Nový Zákoník práce § 78 odst. 1h říká, že pracovní pohotovost může být jen na jiném místě dohodnutém se zaměstnancem, odlišném od pracovišť zaměstnavatele.Prosím zaměstnance školského zařízení o radu jak budete toto řešit. V případě přijetí dalšího zaměstnance jen na noční směny jak ho zařadit. Nejedná se o přímou výchovnou činnost.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2006 13:15

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Pracovní pohotovost na Domově mládež
      Tak to ty vychovatelky docela lituji. Zažila jsem ty noční směny na učilišti, není to nic příjemného a zvlášť pro ženy, jako kterákoliv jiná noční služba. My jsme je měly normálně placené a stejně jsme o ně nestály. Když byl přijat na tuto práci muž, byl posuzovaný jako "noční vychovatel" a podle toho placený. Těžko se dá jednoduše říct, že to není přímá výchovná činnost. Práce s mládeží to je a řekla bych, že dost odpovědná. Když se vám objeví šikana, těžko ponese odpovědnost pracovník, který měl "jen" pohotovost. Ale toto je jen můj názor, vím, že různá učiliště to posuzují různě. Jana F.

• 30. 11. 2006 11:29

Anna Hladilová (neregistrovaný)

Re: Pracovní pohotovost na Domově mládež
      >Noční směny vychovatelek domova mládeže odměňujeme
      >jako pohotovost na pracovišti. Nový Zákoník práce § 78
      >odst. 1h říká, že pracovní pohotovost může být jen na
      >jiném místě dohodnutém se zaměstnancem, odlišném od
      >pracovišť zaměstnavatele.Prosím zaměstnance školského
      >zařízení o radu jak budete toto řešit. V případě přijetí
      >dalšího zaměstnance jen na noční směny jak ho zařadit.
      >Zajímá mne reakce ministerstva školství na situaci v DM .Noční pohotovost vychovatele je nutná.Nepředávám nočnímu hlídači pouze objekt,ale žáky,kteří mě potřebují někdy i během noční pohotovosti.Anna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).