Re: Pracovní smlouva - může být?
Pokud máte 5000 + 33% ze zisku, tak vám nemohou ze zisku ten základ odečítat a hlavně to v součtu nesmí být méně než minimání výše mzda 4.tarifu.
Pokud máte neplacené volno, pak můžete dostat pouze poměrnou část z celkové hrubé mzdy, která náleží k příslušnému mzdovému tarifu. Ale za každý den neplaceného volna musí být odvedeno 13,5% z poměrné části minimální mzdy (po 1.7. činí 7955 Kč) zdravotní pojištění. Z toho 4,5% se sráží zaměstnanci a 9% odvede zaměstnavatel, ale ten může udělení neplaceného volna podmínit tím, že se zaměstnanci srazí celých 13,5%.
>>>>>Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda můžu mít
>>>>>napsáno
>>>>>v pracovní smouvě: základní mzda 5000,- Kč + 33% z
>>>>>hrubého zisku (ten samozřejmě nikdy nebudu znát).
>>>>>Patřím
>>>>>do mzdového tarifu 4. Děkuji za odpověď
>>>>Ve smlouvě to být může, ale v součtu to nesmí být
>>>>méně
>>>>než je minimální mzda.
>>>
>>>Děkuji a ještě se chci zeptat. Pokud mám v měsíci 7
>>>dní neplaceného volna, toto volno vyčíslí jakou
>>>srážkou?
>>>Část z oněch 5000? Podotýkám ještě že z 33% hrubého
>>>zisku je vždy těch 5000 odečteno.
>>
>>Pokud máte 5000 + 33% ze zisku, tak vám nemohou ze
>>zisku ten základ odečítat a hlavně to v součtu nesmí
>>být
>>méně než minimání výše mzda 4.tarifu.
Méně to není, ale odečítají mi to, mám to i ve smlouvě.
>
>Pokud máte neplacené volno, pak můžete dostat pouze
>poměrnou část z celkové hrubé mzdy, která náleží k
>příslušnému mzdovému tarifu. Ale za každý den neplaceného
>volna musí být odvedeno 13,5% z poměrné části minimální
>mzdy (po 1.7. činí 7955 Kč) zdravotní pojištění. Z
>toho 4,5% se sráží zaměstnanci a 9% odvede zaměstnavatel,
>ale ten může udělení neplaceného volna podmínit tím,
>že se zaměstnanci srazí celých 13,5%.
Ještě bych chtěla malinko upřesnit. Neplacené volno jsem prakticky neměla, ale zaměstnavatel mi bez mého vědomí dal do auta GPS (může se to?) a zjistil, že třeba přijedu někdy dříve, než mi končí pracovní doba. Jsem prakticky placená dle svých tržeb a proto mi to přijde trochu nefér. Proto mám tedy v této výplatě napsáno 7 dní neplaceného volna, které jsem neměla. 5000 tis. základní mzdu a pak jen malé procento toho co jsem měla dostat jako 33% ze zisku. + jako velkorysé gesto částka k dorovnání mého tarifu. Celkem mi to ale dělá asi o 5 tisíc méně než jsem skutečně vydělala. myslíte, že se můžu nějak bránit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 11. 2006 13:19
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda můžu mít napsáno v pracovní smouvě: základní mzda 5000,- Kč + 33% z hrubého zisku (ten samozřejmě nikdy nebudu znát). Patřím do mzdového tarifu 4. Děkuji za odpověď