Re: § 13 zákona o zaměstanosti??? :-)
Beru to tak, že budete něco jako dealer a zboží budete rozvážet.
Podle mně si budete muset stejně vyřídit ŽL na např. ostatní velkoobchod. Budete jen nakupovat zboží a pak ho prodávat v nezměněném stavu ( např za ceníkovou cenu kterou Vám oni určí)S tou společností budete mít uzavřenu smlouvu a v ní můžete mít různé formy bonusů, slev apod. Určitě nemusíte mít strach ze švarc systému, myslím si že si stejně najdete ještě k této firmě i jiného obchodního partnera a budete prodávat i jiné věci. Nejste sám, co to takhle dělají. Zkuste si spočítat, kolik budete mít rabat, kolik asi budou ty bonusy nebo slevy na zboží a jestli se Vám to vzhledem k tomu, že budete zboží rozvážet a k ostatním nákladům ( pojištění, daně apod) vůbec bude vyplácet. Tedy jestli budete schopen se tímto uživit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
28. 11. 2006 21:30
Zdravím všechny,
dnes jsem absolvoval schůzku s jedním pánem, který mi popisoval nejmodernější a nejlepší způsob obchodování, který jistě mnozí z vás znají. Já osobě už jsem ho slyšel třikrát :-) Jedná se o prodej spotřebního zboží. Já si nakuju zboží od "mateřské firmy" s určitou slevou a dále ho prodávám, z čehož mám příjem. Dále také sháním lidi do týmu, z kterých mám jisté procento z obratu atd. atd. Vše se vyjadřuje v bodech a přes různé skvělé a moudré tabulky se přepočítává na úžasné peníze :-)) vše vypadá naprosto jednoduše a rentabilně. Ten pán tvrdil, že nebudu ani zaměstnanec ani živnostník. Tak když jsem se tázal, jak by tedy klasifikoval ten můj příjem, dopracovali jsme se k tomu, že si vlastně budu muset udělat ŽL nebo za ty body nakupovat další zboží:-)
Nabízí se mi otázka...není tento systém "nějaký" švarc-systém nebo neodporuje § 13?
Díky za reakce