Re: Spárování faktur
1) Externí účetní musíte předat VŠECHNY faktury, ať už byly placeny jakkoliv. Jednoduchá kontrola je třeba pomocí číselné řady - nesmí žádné číslo fa chybět.
2) Nechci vám mluvit do systému práce. To si především musíte dohodnout s paní účetní, co a jak po vás chce. Kdybych vám dělala účetnictví já, tak vám řeknu, že potřebuju vidět VŠECHNY účetní doklady - tj. všechny faktury, všechny pokladní doklady, všechny bankovní výpisy, všechny zápočty atd. Ale nevím, jak máte rozdělenou práci a pravomoci, jestli paní účetní dělá na svém či vašem programu atd. Prostě - dohodněte se s ní, já vám do toho na dálku nevidím a nechci do toho mluvit kolegyni. Jen doufám, že vaše paní účetní je šikovná, spolehlivá a že fakt UMÍ.
Re: Spárování faktur
Já jsem to pochopila trochu jinak. Vy jí všechny doklady dáte, ale paní účetní se nelíbí, že faktury placené hotově máte v "hromádce pokladna". Asi bych tedy faktury, kterých se týkají nějaké nedoplatky nebo předchozí zálohy, dala do soupisu faktur a do pokladny buď samostatný příjmový doklad, s odkazem na příslušnou fa, nebo okopírovanou fa zase s odkazem, že se to týká přijaté fa č.xx.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2006 7:36
Dobrý den, prosím o radu naší paní účetní připravujeme soupisy faktur, pokladní knihu atd. Paní nám tvrdí že musíme dávat do soupisu faktur i faktury placené v hotovosti takže i ty které máme v pokladně protože pokud má fakturu zálohovou ta je přes Bú a fakturu doplatkovou ta je v hotovosti, že je nemůže spárovat a ovlivňuje to DPH (nemůže je potom uplatnit v plné výši). Dalo by se to řešit způsobem že fa z pokladny bychom okopírovaly a kopii přidali k fa došlým zapsaly do soupisu s poznámkou čísla pokladního dokladu pod kterým je evidovaná. Moc děkuji za radu.