Re: Spárování faktur
1) Externí účetní musíte předat VŠECHNY faktury, ať už byly placeny jakkoliv. Jednoduchá kontrola je třeba pomocí číselné řady - nesmí žádné číslo fa chybět.
2) Nechci vám mluvit do systému práce. To si především musíte dohodnout s paní účetní, co a jak po vás chce. Kdybych vám dělala účetnictví já, tak vám řeknu, že potřebuju vidět VŠECHNY účetní doklady - tj. všechny faktury, všechny pokladní doklady, všechny bankovní výpisy, všechny zápočty atd. Ale nevím, jak máte rozdělenou práci a pravomoci, jestli paní účetní dělá na svém či vašem programu atd. Prostě - dohodněte se s ní, já vám do toho na dálku nevidím a nechci do toho mluvit kolegyni. Jen doufám, že vaše paní účetní je šikovná, spolehlivá a že fakt UMÍ.
Re: Spárování faktur
Já jsem to pochopila trochu jinak. Vy jí všechny doklady dáte, ale paní účetní se nelíbí, že faktury placené hotově máte v "hromádce pokladna". Asi bych tedy faktury, kterých se týkají nějaké nedoplatky nebo předchozí zálohy, dala do soupisu faktur a do pokladny buď samostatný příjmový doklad, s odkazem na příslušnou fa, nebo okopírovanou fa zase s odkazem, že se to týká přijaté fa č.xx.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
29. 11. 2006 7:36
Dobrý den, prosím o radu naší paní účetní připravujeme soupisy faktur, pokladní knihu atd. Paní nám tvrdí že musíme dávat do soupisu faktur i faktury placené v hotovosti takže i ty které máme v pokladně protože pokud má fakturu zálohovou ta je přes Bú a fakturu doplatkovou ta je v hotovosti, že je nemůže spárovat a ovlivňuje to DPH (nemůže je potom uplatnit v plné výši). Dalo by se to řešit způsobem že fa z pokladny bychom okopírovaly a kopii přidali k fa došlým zapsaly do soupisu s poznámkou čísla pokladního dokladu pod kterým je evidovaná. Moc děkuji za radu.