Re: Prosím o radu - cesťák
Nevím jestli Vám poradím - ale třeba rozjedu diskuzi.
Než je vyslán zaměstnanec na služební cestu - měl by mít podepsán cestovní příkaz, tam by mělo být stanoveno, jakým vozidlem pojede. Pokud je vyslán zaměstnanec soukromým vozidlem - každopádně by to soukromé auto mělo mít pojistku a pokud ji má, tak by si měl zaměstnanec opravu z vlastní pojistky.
Ale je to jenom můj úsudek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2006 8:00
Dobrý den, chtěla bych někoho požádat o pomoc.
Stala se taková situace. Zaměstnanec naší firmy jel na služební cestu vlastním autem. Tam mu auto vykradli. Zaměstnanec dal všechno spravit a musel za opravu zaplatit (bylo to zhruba 15000 Kč). Nyní zaměstnanec firmě vystavil svůj cesťák a v tom byla zahrnuta i ta částka opravy.
Jako účetní jsem začátečnice a s tímto jsem se nesetkala. Prosím Vás, mohli byste mi někdo poradit, jestli to tak jde, jestli si to zaměstnanec může zahrnout do cesťáku a firma mu to proplatí, když to byla vlastně škoda na jeho osobním autě. Jak se toto řeší?
Za pomoc bych Vám byla moc vděčná.