Re: Prosím o radu - cesťák
Nevím jestli Vám poradím - ale třeba rozjedu diskuzi.
Než je vyslán zaměstnanec na služební cestu - měl by mít podepsán cestovní příkaz, tam by mělo být stanoveno, jakým vozidlem pojede. Pokud je vyslán zaměstnanec soukromým vozidlem - každopádně by to soukromé auto mělo mít pojistku a pokud ji má, tak by si měl zaměstnanec opravu z vlastní pojistky.
Ale je to jenom můj úsudek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
29. 11. 2006 8:00
Dobrý den, chtěla bych někoho požádat o pomoc.
Stala se taková situace. Zaměstnanec naší firmy jel na služební cestu vlastním autem. Tam mu auto vykradli. Zaměstnanec dal všechno spravit a musel za opravu zaplatit (bylo to zhruba 15000 Kč). Nyní zaměstnanec firmě vystavil svůj cesťák a v tom byla zahrnuta i ta částka opravy.
Jako účetní jsem začátečnice a s tímto jsem se nesetkala. Prosím Vás, mohli byste mi někdo poradit, jestli to tak jde, jestli si to zaměstnanec může zahrnout do cesťáku a firma mu to proplatí, když to byla vlastně škoda na jeho osobním autě. Jak se toto řeší?
Za pomoc bych Vám byla moc vděčná.