Hlavní navigace

Vystavení faktury bez IČ a DIČ - následné doplnění

  • (neregistrovaný)

    29. 4. 2017 18:19

    Dobrý den, pořidil jsem notebook v hodnotě 55tis. s DPH. Dostal jsem účtenku, kde není moje IČ a DIČ. Je možné dát učtenku do nákladů v případě, že bych ji dodatečně orazil razítkem, kde je mé IČ a DIČ?
    Mnohokrát děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2017 7:23

      M.M. (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      nad 10 tis. nelze vystavit zjednodušený daň. doklad. Máte tedy obdržet řádný daňový doklad s identifikací dodavatele a také odběratele. Vypadá to, že jste NTB kupoval jako FO, nikoli jako podnikatel na IČ, ono to není jedno z hlediska právě náležitostí daň. dokladu a také záručních podmínek.

      Ruční opravy lze provést pouze způsobem : Bude-li nutno provést ruční opravu na dokladu, potom se původní zápis jednou čarou přeškrtne. V blízkosti původního zápisu se provede nový zápis a k němu se připojí datum (okamžik provedení opravy) a podpisový záznam osoby, která opravu provedla. Původní zápis musí zůstat čitelný, srozumitelný a prokazatelný.

      Ale jedná se o opravu, nějaké ruční vpisování jiných údajů do dokladu nad jejich vystavený rámec, těžko budou korespondovat s doklady výstavce a jak jsem psal je rozdíl zda kupujete jako spotřebitel  či podnikatel. Pokud jste kupoval jako podnikatel - máte nárok na řádný daňový doklad a pak je na místě požadovat celkovou opravu dokladu ale od dodavatele, prostě proto, že doklad není řádným daň. dokladem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).