Re: Stavební spoření pro sourozence-pros
Dětem jsem založila stavební spoření. Smlouvu jsem podepsala já, manžel (otec dětí) u toho nebyl, když jsem chtěla po spoření peníze převést na účet, bez podpisu manžela (otce dětí) se to neobešlo. Proto si myslím, že i když smlouvu založíte vy a platit budete vy nebo kdokoliv jiný, do zletilosti dětí budou mít dispoziční právo pouze rodiče dětí.
Re: Stavební spoření pro sourozence-pros
Jelikož je ale v současné době stavební spoření na šest let, tak v době výplaty už obě budou plnoleté, tak si myslím, že by nebyl problém, otec dětí o tom ani nemusí vědět, že sourozencům spoříte. Ale asi nejlepší bude se zeptat přímo v nějaké pobočce stavební spořitelny, nevím, jestli smlouvy nebude muset podepsat zákonný zástupce dět, což jsou rodiče.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2006 9:27
Přeji dobrý den a obracím se s prosbou.Chtěla bych svým sourozencům založit stav. spoření a potřebuji vědět jestli v té smlouvě musí nějak figurovat jejich otec (můj nevlastní) mám obavy že by mohl manipulovat s mnou vloženými penězi a děti nedostanou na konec nic.Je jim 12 a 16 let.Děkuji za odpovědˇ.