Re: Zálohová faktura
O vystavené zálohové faktuře se neúčtuje, aýž v den přijetí platby na BÚ účtujete 221/324 (např. 100.000,-)
Při vystavení DD účtujete pouze 19.000,- DPH na 311/343 a těxh 100.000,-, které Vám již zaplatili vyúčtujete na 324/604.
Přijetí doplatku na BÚ 19.000,- pak na 221/311 a máte to.
jinak já když vystavuji zálohovou fakturu tak klidně s DPH, s tím že je to pouze orientační a DD jim bude zaslán po zaplacení.
Pak si pro zjednodušení můžete vytvořit analytické účty zvlášť pro "samotnou zálohu bez daně" a zvlášť pro DPH.
Re: Zálohová faktura
pak by to melo byt ke dni prijeti platby 119.000,- 221/324
vystaveni DD 100.000,- 324/604
19.000,- 324/343
a pokud jste neco uctovala jiz predtim tak bych si to inetrnim dokladem opravila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
29. 11. 2006 11:21
Vystavila jsem odběrateli zálohovou fakturu bez DPH. Teď vystavuji daňový doklad. Do účetnictví jsem kvůli platbě dala zálohovou a teď nevím, co s tím daň. dokladem. Potřebuji uplatnit DPH, ale v úče. to přece nemůžu mít dvakrát a daň k zálohové faktuře (vystavena v září) už připsat nemůžu. Jak účtujete? Jak zadat DPH, aby to v úče. nebylo dvakrát?
Díky za odpověď.