Re: Být či nebýt plátcem DPH?
K DPH se taky nedoporučuji přihlásit, je to zbytečná administrativa, ale pokud by jste tak udělali, tak se mi také stalo, že jsem si zapomněla dát do nákladů něco s Dph ve správném účetním období a Finanční úřad mi tenkrát řekl, že pokud se jedná o náklady, tak je mohu uplatnit kdykoli během celého roku tzn. i lednový náklad mohu uplatnit do prosince téhož roku. V.P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 11. 2006 15:11
Chtěla jsem se Vás, zkušenějších zeptat: založilo se solární studio. Nakoupily se stroje a teď se bude otevírat. Majitel se ptá, jestli pro něho nebude lepší, když bude plátcem DPH. Podle obratu být plátce nemusí, ale prý když ty stroje kupoval tak mu prodejci říkali, že by bylo lepší, kdy tím plátcem byl. Já si ale teď říkám, že stroje si už nakoupil a teď pouze začne inkasovat peníze za služby a občas bude mít nějaký náklad na údržbu, že se mu to už asi moc nevyplati, že?
Když už si stroje nakoupil, tak zpětně DPH nárokovat nemůže?
Děkuji za rady.