Re: nárok na dovolenou 10,11/2006
*** V případě a) bych řekla, že 2/12 z 20 dnů je 3,5 dne a pokud si je v listopadu nevybere, samozřejmě mu je při skončení prac. poměru proplatíte.
V případě b) jde o dva samostatně posuzované pracovní poměry. Když skončil první, měli jste dovolenou proplatit - pokud jste to neudělali, udělejte to v nejbližším možném termínu. Za prosinec podle mě nárok na dovolenou nevznikne, takže chce-li zaměstnanec být o vánocích doma, můžete mu dát neplacené volno, nebo si to musí napracovat.
Re: ještě doplňující dotaz
paní Anno, děkuji moc za odpověď. Mám ještě jeden dotaz k části a) mého dotazu a odpovědi.
Jestli by si v listopadu vybral 3,5 dne dovolené, nebyla by přece splněna podmínka odpracovaných 22 dnů v měsíci? Nevím, se mzdama a personalistikou začínám, jsem moc ráda, že jsou ochotní odborníci a na fóru poradí, díky. E.
Re: ještě doplňující dotaz
***Den, kdy si zaměstnanec vybírá dovolenou, se pro určení nároku na dovolenou považuje za odpracovaný, :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
30. 11. 2006 9:01
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec byl zaměstnán 1.10.2006
na HPP. Končí k 30.11.2006. Jak je tos nárokem na dovolenou. Za každých odpracovaných 22 dní (při nároku na 4 týdny) mu náleží 1,5 dne. Říjen i listopad mají 22 dnů. Zaměstnanec má měsíční mzdu. Žádnou dovolenou neměl.
a) Můžeme mu v prosinci při listopadové výplatě proplatit 2 dny dovolené?
b) Tento člověk také nemá proplacenou dovolenou za období 1-9/2006 u předchozího zaměstnavatele. V prosinci se vrací do tohoto původního zaměstnání. Za prosinec neodpracuje 22 dnů (ani nelze). Jak to bude s nárokem na dovolenou u tohoto původního zaměstnavatele, když prac. poměr přerušil? Jde o to, jestli si může v období vánočních svátků vybrat dovolenou za období 1-9/2006.
Děkuji za radu. Hezký den Edita