Nárok na dovolenou 10,11/2006

• (neregistrovaný)

30. 11. 2006 9:01

Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec byl zaměstnán 1.10.2006
    na HPP. Končí k 30.11.2006. Jak je tos nárokem na dovolenou. Za každých odpracovaných 22 dní (při nároku na 4 týdny) mu náleží 1,5 dne. Říjen i listopad mají 22 dnů. Zaměstnanec má měsíční mzdu. Žádnou dovolenou neměl.
    a) Můžeme mu v prosinci při listopadové výplatě proplatit 2 dny dovolené?
    b) Tento člověk také nemá proplacenou dovolenou za období 1-9/2006 u předchozího zaměstnavatele. V prosinci se vrací do tohoto původního zaměstnání. Za prosinec neodpracuje 22 dnů (ani nelze). Jak to bude s nárokem na dovolenou u tohoto původního zaměstnavatele, když prac. poměr přerušil? Jde o to, jestli si může v období vánočních svátků vybrat dovolenou za období 1-9/2006.
    Děkuji za radu. Hezký den Edita

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2006 9:41

Anna (neregistrovaný)

Re: nárok na dovolenou 10,11/2006
      *** V případě a) bych řekla, že 2/12 z 20 dnů je 3,5 dne a pokud si je v listopadu nevybere, samozřejmě mu je při skončení prac. poměru proplatíte.
      V případě b) jde o dva samostatně posuzované pracovní poměry. Když skončil první, měli jste dovolenou proplatit - pokud jste to neudělali, udělejte to v nejbližším možném termínu. Za prosinec podle mě nárok na dovolenou nevznikne, takže chce-li zaměstnanec být o vánocích doma, můžete mu dát neplacené volno, nebo si to musí napracovat.

• 30. 11. 2006 9:53

Edita (neregistrovaný)

Re: ještě doplňující dotaz
      paní Anno, děkuji moc za odpověď. Mám ještě jeden dotaz k části a) mého dotazu a odpovědi.
      Jestli by si v listopadu vybral 3,5 dne dovolené, nebyla by přece splněna podmínka odpracovaných 22 dnů v měsíci? Nevím, se mzdama a personalistikou začínám, jsem moc ráda, že jsou ochotní odborníci a na fóru poradí, díky. E.

• 30. 11. 2006 9:59

Anna (neregistrovaný)

Re: ještě doplňující dotaz
      ***Den, kdy si zaměstnanec vybírá dovolenou, se pro určení nároku na dovolenou považuje za odpracovaný, :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).