Prosím o radu - prodej nemovitosti

• (neregistrovaný)

30. 11. 2006 9:38

Na společnost byl vyhlášen konkurs, spol. vlastní nemovitost, kterou obývá vlastník s.r.o., sám sobě si napsal nájemní smlouvu na dobu neurčitou. Neplatí nájem, v době kdy si sepsal smlouvu nebyl jednatelem, jen měl plnou moc ve které není napsáno, že může uzavírat nájemní smlouvy. Můžete mi prosím, poradit odkaz na zákon, podle které bych mu mohla dát výpověď? Jak ji sepsat se všemi náležitostmi,a jak postupovat, když na to nebude reflektovat? Moc vám předem děkuji...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2006 10:10

bdm (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu - prodej nemovitosti
      *** Pokud můžu radit, zkuste raději právníka a všechny doklady mu ukažte. Je možné, že ta nájemní smlouva je vůbec neplatná...(?) ***

• 30. 11. 2006 11:36

k.s. (neregistrovaný)

Právě, myslím, že je neplatná, obrátila jsem se na právníka v oblasti bytového práva. Předtím jsem si o tom něco nastudovala. Protože nejsem bytový právník, chtěla jsem aby výpověď měla všechny náležitosti.Ráda bych se vyhnula žalobám o neplatnosti výpovědi atd. Šla jsem za ním, vůbec se nezabýval platností či neplatností, řekl, ať dům vydražím s nájemníky a nemusím se o nic starat, jeho realitka se o vše postará:)). Rada nad zlato, takže se poohlížím po někom, kdo by chtěl poradit v zájmu věci a mezitím pátrám sama...

• 30. 11. 2006 12:05

bdm (neregistrovaný)

*** Já Vám víc poradit neumím. Ale dávat výpověď v případě, že by smlouva byla vůbec neplatná, se mi zdá zvláštní... ***

• 30. 11. 2006 13:20

k.s. (neregistrovaný)

Formulovala jsem to špatně, myslela jsem zrušení nájemní smlouvy. Paní bdm moc děkuji za snahu, snad se ještě někdo ozve, s nějakou radou. Přeji hezký den:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).