Re: Zálohová faktura - co je správně?
Aha, takže to mám špatně. Můžu tedy teď zpětně vystavit daňové doklady ke všem zálohovkám, co jsem letos vystavila? Že bych tam dala stejná data UZP jako je na vystavení faktury, aby to alespoň trochu sedělo. Ale nebude to sedět s datem přijetí platby.
Jak se to dá opravit?
Na konečné faktuře - daň. dokladu - mám pak vždy napsaný odpočet zálohy. Mohlo by toto sloužit jako daň. doklad k zálohové fa.?
*** Vy jste vlastně odvedli DPH dřív než jste museli - už ze zálohové fa a měli jste až z přijaté platby - Vám nikdo nic neudělá :-)). Možná, že tam, kde jste to udělali, to druhé straně žádné problémy nenadělalo. Nic bych s tím nedělala - jen kdyby se nějaká druhá strana ozvala... Ale Vy si raději zkontrolujte, zda jste všechny zálohy, z kterých jste DPH odvedli už na základě zálohové fa, obdrželi ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2006 10:29
Vystavila jsem zálohovou fakturu - daň. doklad. Účetní od odběratele mi ale tvrdí, že zál. fa. nemůže být zároveň daň. dokladem, že ten se vystaví až na základě přijaté platby. Vím, že se to takhle dá udělat, ale všechny jiné fa. na zálohu mám vystavené jako zálohovku i jako DD. Nikomu jinému to zatím nevadilo.
Jak to tedy je?