Re: chtěli jste vědět, jak to dopadlo
Obdivuju a oceňuju vaši odvahu, že jste se přiznala takhle veřejně :-) Chyby se stávají všem, i zkušeným :-) Mohu doporučit něco z praxe? Daňová povinnost nebo odpočet z přiznání dph se sice neúčtuje jako "předpis" do deníku - na rozdíl třeba od příjmovky; ale my si i o DPH děláme záznam do knihy pohledávek a závazků podle přiznání o tom, kolik máme platit my nebo berňák. Takže kdykoliv stačí vyjet si neuhrazené pohl/záv. vůči berňáku a hned je vidět, jestli tam jsou nějaké restíky :-) Mějte se pěkně a ať se vám daří jen dobře :-)
Taky - první dojem - velký obdiv k Petře, že se dokázala takhle přiznat :-) To daleko vyváží tu chybu a s takovým člověk bych si přála pracovat. Je to obdivuhodné a málokdo by to dokázal. Jana F.
Taky s účetnictvím začínám. Každý měsíc si říkám: Tak, teď už nesmím udělat žádnou chybu. Pak se ale k něčemu vrátím a zjistím, že je to zas blbě. Takže co měsíc, to chyba, co měsíc to pocit debila :-) Teď zrovna řeším, co se zálohovými fakturami, ke kterým jsem nevystavila daňové doklady. Je jich celkem 17 a těžko to budu nějak dodělávat, protože to kazím od začátku roku.
Dámy, jen klid. Na jednom školení jsme si ve skupince povídali s expertem z MF. Najednou se nás zeptal: "Řekněte mi, kdo z vás má účetnictví v bezvadném stavu". Každý prohlásil - já asi těžko. Na to expert pravil: "No proto. To totiž není ani možné".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
30. 11. 2006 11:26
Dobrý den všem, kteří jste se mnou prožívali tu situaci,kdy FÚ poslal na účet vyšší částku, než jsem čekala.
Tak si tady před celým účetním národem sypu popel na hlavu. Podařilo se mi přemluvit podnikatele, abych směla zavolat na FÚ, a tam mi řekli, že to je vratka za 1.a 2. čtvrtletí najednou. Já DEBIL jsem vůbec nezaregistrovala, že nám ještě nevrátili za 1. čtvrtletí. Je to teda ostuda, a asi si zřídím nějakou analytiku, abych ty jednotlivé kvartály odlišila. Všechno zlé je holt k něčemu dobré. Takže nakonec jsem toho idiota ze sebe udělala sama. Dobře mi tak!!
Mějte se všichni moc prima. Petra