Dobropis je to tak správně?

• (neregistrovaný)

30. 11. 2006 12:08

Prosím Vás o radu, dostala jsem dobropis na nedodané zboží, což je v pořádku, dobropisové zboží je mínusem s 19% DPH. Je však na faktuře také poplatek 200Kč jako kladná částka s nulovým DPH. Je možné, aby dobropis takto vypadal. Absolutně nemám šanci to do systému dostat. Neboť původní faktura byla celá s 19%. A nyní mě systém neumožńuje přidat řádek na nulové dph ve výši 200Kč.
    Poradíte někdo? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2006 12:39

Docent (neregistrovaný)

Re: Dobropis je to tak správně?
      Jestli vám dodavatel poslal 200 Kč poplatek za to, že vám vystavil dobropis a vy s tím souhlasíte, pak v případě, že máte systém, který vám to neumožní zapsat najednou, tak bych to ofotil a zapsal to jako dva doklady, tedy dobropis na zboží mínusem a zvlášt poplatek jako fakturu plusem. Do té faktury na 200 bych napsal odkaz na ten dobropis, aby bylo jasné, proč účtujete o kopii DD.

• 30. 11. 2006 12:49

Míša (neregistrovaný)

Také jsem to pochopila jako storno poplatek,s tím souhlasíme, ale že je bez DPH to mi není jasné, když je dodavatel plátce. Nebo snad storno poplatky jsou osvobozené od DPH? Děkuji

• 1. 12. 2006 8:18

Docent (neregistrovaný)

Peněžní plnění typu poplatků nejsou předmětem DPH, nejedná se o zdanitelné plnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).