Re: musím platit min. dan?
Jestli jste zaměstnaná nehraje ve Vašem případě žádnou roli a proto jsem to neřešil. Minimální základ daně dopadá jen na §7/1/a,b,c. Na Vás, s příjmem 13 000/rok, se nevztahuje.
Roli by zaměstnání hrálo až v případě, že by příjem podle § 7/1/b přesáhl 15 000. Potom by součet základu daně z § 7 (u Vás 0) a z § 6 musel být větší než 112 950. Pokud by nebyl, tak by byl minimální základ daně právě 112 950 za rok 2006.
A pokud by základ daně ze zaměstnání byl větší než 112 950, tak by to zase bylo v pohodě.
Hezký den
Re: musím platit min. dan?
>>
>>>Je to váš jediný zdroj příjmů?
>>aha, omlouvám se, zapomněla jsem jaksi napsat, že
>>jsem
>>ještě normálně zaměstnaná /na plný úvazek/. Díky za
>>odpovědi Alena
>
>Jestli jste zaměstnaná nehraje ve Vašem případě žádnou
>roli a proto jsem to neřešil.
Mě jen zajímalo, jak se dá vyžít se 13-ti tisíci ročně. Dotazy nejsou dostatečné, tak proto jsem se ptala.
Minimální základ daně
>dopadá jen na §7/1/a,b,c. Na Vás, s příjmem 13 000/rok,
>se nevztahuje.
>
>Roli by zaměstnání hrálo až v případě, že by příjem
>podle § 7/1/b přesáhl 15 000. Potom by součet základu
>daně z § 7 (u Vás 0) a z § 6 musel být větší než 112
>950. Pokud by nebyl, tak by byl minimální základ daně
>právě 112 950 za rok 2006.
>
>A pokud by základ daně ze zaměstnání byl větší než 112
>950, tak by to zase bylo v pohodě.
>
>Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
30. 11. 2006 22:46
Dobrý den, mám žl na chov zvířat, můj jediný příjem je z ustájení 1 koně, což v tomto roce činilo Kč 13.000,-. Výdaje mi vysoce překryjí příjmy. Jelikož žl mám tento rok třetím rokem a tudíž se na mně vztahuje povinnost platby min. daně, mám dotaz, zda když moje příjmy nepřesáhly 15.000,- jsem povinna min. dan platit? Předem děkuji