Re: musím platit min. dan?
Jestli jste zaměstnaná nehraje ve Vašem případě žádnou roli a proto jsem to neřešil. Minimální základ daně dopadá jen na §7/1/a,b,c. Na Vás, s příjmem 13 000/rok, se nevztahuje.
Roli by zaměstnání hrálo až v případě, že by příjem podle § 7/1/b přesáhl 15 000. Potom by součet základu daně z § 7 (u Vás 0) a z § 6 musel být větší než 112 950. Pokud by nebyl, tak by byl minimální základ daně právě 112 950 za rok 2006.
A pokud by základ daně ze zaměstnání byl větší než 112 950, tak by to zase bylo v pohodě.
Hezký den
Re: musím platit min. dan?
>>
>>>Je to váš jediný zdroj příjmů?
>>aha, omlouvám se, zapomněla jsem jaksi napsat, že
>>jsem
>>ještě normálně zaměstnaná /na plný úvazek/. Díky za
>>odpovědi Alena
>
>Jestli jste zaměstnaná nehraje ve Vašem případě žádnou
>roli a proto jsem to neřešil.
Mě jen zajímalo, jak se dá vyžít se 13-ti tisíci ročně. Dotazy nejsou dostatečné, tak proto jsem se ptala.
Minimální základ daně
>dopadá jen na §7/1/a,b,c. Na Vás, s příjmem 13 000/rok,
>se nevztahuje.
>
>Roli by zaměstnání hrálo až v případě, že by příjem
>podle § 7/1/b přesáhl 15 000. Potom by součet základu
>daně z § 7 (u Vás 0) a z § 6 musel být větší než 112
>950. Pokud by nebyl, tak by byl minimální základ daně
>právě 112 950 za rok 2006.
>
>A pokud by základ daně ze zaměstnání byl větší než 112
>950, tak by to zase bylo v pohodě.
>
>Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 11. 2006 22:46
Dobrý den, mám žl na chov zvířat, můj jediný příjem je z ustájení 1 koně, což v tomto roce činilo Kč 13.000,-. Výdaje mi vysoce překryjí příjmy. Jelikož žl mám tento rok třetím rokem a tudíž se na mně vztahuje povinnost platby min. daně, mám dotaz, zda když moje příjmy nepřesáhly 15.000,- jsem povinna min. dan platit? Předem děkuji