Re: NEMOCENSKÁÁÁÁÁÁÁ prosíííím
Já bych do toho OSSZ nezatahovala - takové věci se běžně stávají. Normálně v dalším měsíci opravte plus - mínus a tím se vám srovnají i odvody pojistného. Žádné opravné přehledy nedělejte. A nelamte si s tím hlavu, stávají se i horší věci. Předevčírem na školení jsem slyšela o případu účetní, která zaplatila nemocenské v době sjednaného neplaceného volna několika lidem - přeplatek prý dělá 200000. To je opravdový problém, ta to chdák nemůže vykompenzovat plus a mínus...
Re: NEMOCENSKÁÁÁÁÁÁÁ prosíííím
Přeplacenou částku můžete strhnout, ale musíte mít podepsán souhlas od zaměstnance, jemuž nemoc. dávky nepatřily. Pokud by Vám dohodu podepsat nechtěl, muselo by se to řešit soudně jako neoprávněné obohacení (na to byste příslušného zaměstnance mohla upozornit a zaručeně souhlasit s dohodou bude)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 12. 2006 7:18
Dobrý den, minulý měsíc jsem udělala ve mzdách chybu a to,že jsem přehodila nemocenské dávky u dvou zaměstnanců.
Obdržel je někdo, kdo na ně neměl nárok a naopak.
Jak tuto chybu opravit a budu zasílat nějaké opravné hlášení na Zp nebo OSSZ?
Děkuji za odpověď