NEMOCENSKÁÁÁÁÁÁÁ prosíííím

• (neregistrovaný)

1. 12. 2006 7:18

Dobrý den, minulý měsíc jsem udělala ve mzdách chybu a to,že jsem přehodila nemocenské dávky u dvou zaměstnanců.
    Obdržel je někdo, kdo na ně neměl nárok a naopak.
    Jak tuto chybu opravit a budu zasílat nějaké opravné hlášení na Zp nebo OSSZ?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2006 8:18

Petra (neregistrovaný)

Re: NEMOCENSKÁÁÁÁÁÁÁ prosíííím
      Asi bych se poradila přímo na OSSZ. Hlavu Vám neutrhnou, opravíte to v příští výplatě. Přeplacenou částku bych strhla a tomu skutečně nemocnému bych ji přidala. Tím by se to mělo vykompenzovat i na OSSZ v přehledu.

• 1. 12. 2006 9:10

Anna (neregistrovaný)

Já bych do toho OSSZ nezatahovala - takové věci se běžně stávají. Normálně v dalším měsíci opravte plus - mínus a tím se vám srovnají i odvody pojistného. Žádné opravné přehledy nedělejte. A nelamte si s tím hlavu, stávají se i horší věci. Předevčírem na školení jsem slyšela o případu účetní, která zaplatila nemocenské v době sjednaného neplaceného volna několika lidem - přeplatek prý dělá 200000. To je opravdový problém, ta to chdák nemůže vykompenzovat plus a mínus...

• 1. 12. 2006 23:08

H. (neregistrovaný)

Přeplacenou částku můžete strhnout, ale musíte mít podepsán souhlas od zaměstnance, jemuž nemoc. dávky nepatřily. Pokud by Vám dohodu podepsat nechtěl, muselo by se to řešit soudně jako neoprávněné obohacení (na to byste příslušného zaměstnance mohla upozornit a zaručeně souhlasit s dohodou bude)

• 3. 12. 2006 18:30

jk (neregistrovaný)

Znám případ, že řekl " přijal jsem v dobré víře"

• 4. 12. 2006 0:09

H. (neregistrovaný)

Říci může, co chce, ale soud by jeho argument uznal pouze tehdy, kdyby z toho jednoznačně vyplývalo, že o "dobrou víru" skutečně šlo - pokud však nemarodil a nemoc.dávky pobral neoprávněně, o čemž musel tedy vědět - je mu dobrá víra k ničemu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).