Re: Evidence zakázek dle zákona 337/1992
Pokládání plovoucích podlah - materiál si zákazíci vybírají podle vzorníku a na sklad nic nekupuje.Docela mě tím FÚ překvapil, protože na faktury podrobně vypisuje druh a m2 PLP,mirelonu, obvodových lišt a dokonce i koncovek a veškerého pomocného materiálu. Kdyby tam psal jen cena celkem jako většina řemeslníků..... V tom rozhodnutí se píše i o evidenci jízd přímo na zakázky - už se těším, jak to z něj budu dolovat.
No je to moje první přikázaná evidence zakázek, tak zkoumám jak na to.
Zdeno, díky za ty výkony, ty by se daly používat i bez skladové evidence, ne?
Re: Evidence zakázek dle zákona 337/1992
Ano, daly. Nepříjemné bude, když např. jednu fa bude třeba rozepsat na více zakázek. Musela by se pořizovat do PD několika větami. Pro společné náklady, které nelze přiřadit ke konkrétní zakázce, si můžete zřídit samostatný Výkon. Kalkulace v Účtu jsem ještě nezkoumala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 12. 2006 9:25
Klient dostal rozhodnutí z Fú o evedenci zakázek a tak bych potřebovala poradit, jestli s tím nemáte někdo zkušenost, jak to evidovat, aby to co nejméně "bolelo".
Vedu mu externě DE v Účtu a nevím,jestli je možná evidence na zakázky přímo v programu.Napadá mě , jestli by nebylo jednodušší
vytvořit si formulář v excelu - jedná se o cca 60 zakázek za rok.
Uvítám jakékoli zkušenosti a nápady.Předem děkuji.