Re: Úřad práce - můžu si přivydělat?
Zaměstnavatel Vás na Vaši ZP nahlásí kódem P a současně kódem I, kterým zdr. pojišťovně oznámí, že u něho pracuje uchazeč o zaměstnání. Zdr. pojištění Vám bude srážet pouze ze skutečného příjmu, protože i nadále zůstanete v kategorii osob, za které hradí ZP stát, a nemusí se doplácet do min. vyměřovacího základu. Při skončení Vaší činnosti Vás zaměst-tel odhlásí kódem O a nepoužije kód J, kterým se odhlašuje ukončení evidence uchazeče o zaměstnání.
pozn.: nezapomeňte na ÚP předložit dohodu alespoň 1 den před zahájením práce na DPČ, aby Vás ÚP nevyřadil z evidence pro neplnění povinností uchazeče.
Re: Úřad práce - můžu si přivydělat?
Ještě malý dotázek, podpora mně zůstane, pokud toto všechno splním?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 12. 2006 18:53
Jsem v evidenci úřadu práce. Chtěla bych si přivydělat, můj výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy ani žádný počet stanovených hodin. Pracovala bych na DPČ. Zajímá mě, zda za mě v tomto případě bude ještě úřad práce platit zdravotní pojištění, nebo vše budu muset zaplatit z toho přivýdělku, jen mě tam nechají jako uchazečku o zaměstnání. Děkuji