Re: Znalecký posudek pro darovací smlouv
1) KÚ na základě dar.sml. by měl provést opravu adresy, to je třeba ověřit, pokud na novém LV nebude změna provedena, doporučuji toto nahlásit neprodleně na KÚ.
2) Znalecký posudek je platný, jeho obsah je vázán k samotné nemovitosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2006 23:07
Dobrý večer,
s manželem plánujeme rekonstrukci nemovitosti,jejíž vlastníkem je manžel. Dohodli jsme se,že sepíšeme darovací smlouvu (manžel mi daruje 1/3), kde se dále upraví,že v případě rozvodu budu mít nárok na 1/2 z rekonstrukce, tj. nechali jsme udělat znalecký posudek současného stavu podle kterého se počítá i darovací daň a v případě rozvodu se udělá nový znalecký posudek a z rodílu mezi cenou nového a starého posudku budu mít narok na 1/2. Jde mi o to,že jsme zjistili,že v posudku je jako objednatel napsán manžel se starým trvalým bydlištěm než měl k datu znaleckého posudku. Pak je na konci znaleckého posudku příložen výpis z katastru nemovistosti ze dne 8.2.2006, tj. opět je tam staré trvalé bydliště manžela. Znalecký posudek je dělán k datu 23.11.2006. Posudek i darovací smlouvu jsme již zaplatili. Darovací smlouva je nyní na katastru. Může být z důvodu starého bydliště manžela uvedeného na posudku posudek v budoucnu napadnut a uznán neplatným,tj. byla by asi neplatná i celá darovací smlouva? Na darovací smlouvě je správné trvalé bydliště. Prosím o radu jak mám dále postupovat?