Výpověď v prac.neschopnosti

• (neregistrovaný)

2. 12. 2006 17:24

Prosím o radu!Jsem těhotná v prac.neschopnosti,koncem ledna nastupuji na mateřskou dovolenou.31.12.2006 můj zaměstnavatel končí.Na koho mám nechat napsat lístek na peníze ze leden a co s papírama na mateřskou dovolenou.A mám nárok na odstupné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2006 16:02

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověď v prac.neschopnosti
      Upřesněte, co to znamená "zaměstnavatel končí". Znamená to, že k 31.12.06 propustí všechny lidi a jde do konkursu. Nebo prostě propustí zaměstnance a firmu ruší? V případě výpovědí už byste ji ale museli dostat, protože výpovědní lhůta je v takovém případě 3 měsíce. Nebo se teprve bude se zaměstnanci domlouvat na dohodách o skončení? Na tom všem závisí, zda odstupné ne či ano a jak postupovat. Co se týká nemocenské a mateřské - tyto dávky byste měla nadále pobírat právě na základě tohoto pracovního poměru.

• 3. 12. 2006 22:23

Andrea (neregistrovaný)

>>Prosím o radu!Jsem těhotná v prac.neschopnosti,koncem
      >>ledna nastupuji na mateřskou dovolenou.31.12.2006 můj
      >>zaměstnavatel končí.

>

>Nebo se teprve bude se zaměstnanci domlouvat na dohodách
      >o skončení? Na tom všem závisí, zda odstupné ne či ano
      >a jak postupovat. Co se týká nemocenské a mateřské -
      >tyto dávky byste měla nadále pobírat právě na základě
      >tohoto pracovního poměru.

31.12.2006 firmu ruší a zaměstnance propustí.Výpověď jsem zatím neobdržela,asi se bude domlouvat na dohodách o skončení.Mě osobně o tomto zaměstnavatel zatím vůbec neinformoval,že firmu ruší,oznámil to jen spolupracujícím(výpověď ještě nedostaly).Mám v tomto případě nárok na odstupné?

• 4. 12. 2006 11:28

Jiřka (neregistrovaný)

Na odstupné máte nárok, pokud se spolu dohodnete na ukončení pracovního poměru a v této dohodě bude uvedeno, že končíte z důvodu rušení společnosti (nebo její části - např. provozovny). Pokud se nedohodnete, pak by Vám musel dát výpověď z důvodu rušení společnosti (nebo její části) a pak také máte nárok na odstupné.

• 4. 12. 2006 12:11

Andrea (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za radu!!Opravdu jste mi moc pomohla!Andrea

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).