Re: Chování úřadů versus občan
Otázka je moc všeobecná a tak jen všeobecná odpověď, určitě ne konkrétní postup.
Možná budete mít možnost použít nový správní řád č. 500/2004 Sb., který dává oproti minulosti nějaké prostředky.
Můžete také požadovat náhradu za škodu způsobenou nesprávným úředním postupem.
Pokud je poškozována věc ve Vašem vlastnictví, možná se tak děje na základě nějakého trestného činu a pak tu máme Policii ČR a trestní oznámení.
Podle občanského zákoníku můžete požádat obec o obnovení předešlého pokojného stavu (§5).
Nenapíšete nějaké konkrétno? (nemyslím jména a místo :-))
Hezký večer
Re: Chování úřadů versus občan
No, já bych velmi ráda udala něco konkrétnějšího, jenže bohužel zabývání se touto věcí není z důvodu mého pocitu, že by mě někdo poškozoval, ale takto napsané téma mi bylo zadáno na zpracování. Vlastně bych měla uvést i nějaký konkrétní příklad, nemohl by ste mi nějaký poradit a na něm ukázat, jak se tedy lze bránit?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2006 10:27
Dobrý den!
Chtěla bych se zeptat, jakými způsoby se lze bránit v případě, kdy se cítíme poškozeni jednáním státních úřadů? Existuje-li nějaký konkrétní postup?
A jak se můžeme bránit, je-li poškozována věc v našem vlastnictví?
Děkuji předem za radu.