Re: nedodržanie limitu 15 000,-EUR na de
Podle § 3 odst. 1 zákona 254/2004 Sb. bych řekla, že se zákaz platit bezhotovostně při překročení limitu 15000,00 EUR vztahuje pouze na platby na území ČR. Pokud platíte v zahraničí, na takové platby se tento zákon nevztahuje.
§ 3/1: 1) Povinnost provést platbu bezhotovostně se vztahuje na platby prováděné
a) navzájem mezi osobami s místem trvalého pobytu, místem pobytu nebo sídlem na území České republiky, pobočkami nebo organizačními složkami zahraničních osob zřízenými na území České republiky, nebo
b) osobami s místem trvalého pobytu, místem pobytu nebo sídlem na území České republiky, pobočkami nebo organizačními složkami zahraničních osob zřízenými na území České republiky ve prospěch osob s místem pobytu nebo sídlem v zahraničí;
Re: nedodržanie limitu 15 000,-EUR na de
a jak si vysvětlujete konec písmene b):... ve prospěch osob s místem pobytu nebo sídlem v zahraničí; přesahuje-li výše těchto plateb částku stanovenou tímto zákonem?
Já tam teda nevidím nikde podmínku - provedení platby na území ČR. Ale je to možné, až tak jsem to nestudoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
4. 12. 2006 7:50
veľmi pekne prosím o radu. Sme česká firma, ale konateľ je Slovák a prevažne vykonáva obchody na Slovensku. Od Slov.firmy nakúpil tovar v hodnote 800 000,-. Túto faktúru hneď v hotovosti uhradil.Dnes mi doniesol doklady(fak.+príj.pokl.doklad). Čo s tým? može nás FU napadnúť,že sme prekročili denný limit 15 000,- EUR? díky za rady a odpovede.