Nedodržanie limitu 15 000,-EUR na deň

• (neregistrovaný)

4. 12. 2006 7:50

veľmi pekne prosím o radu. Sme česká firma, ale konateľ je Slovák a prevažne vykonáva obchody na Slovensku. Od Slov.firmy nakúpil tovar v hodnote 800 000,-. Túto faktúru hneď v hotovosti uhradil.Dnes mi doniesol doklady(fak.+príj.pokl.doklad). Čo s tým? može nás FU napadnúť,že sme prekročili denný limit 15 000,- EUR? díky za rady a odpovede.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2006 15:23

Anonymní (neregistrovaný)

Re: nedodržanie limitu 15 000,-EUR na de
      Podle § 3 odst. 1 zákona 254/2004 Sb. bych řekla, že se zákaz platit bezhotovostně při překročení limitu 15000,00 EUR vztahuje pouze na platby na území ČR. Pokud platíte v zahraničí, na takové platby se tento zákon nevztahuje.

§ 3/1: 1) Povinnost provést platbu bezhotovostně se vztahuje na platby prováděné
      a) navzájem mezi osobami s místem trvalého pobytu, místem pobytu nebo sídlem na území České republiky, pobočkami nebo organizačními složkami zahraničních osob zřízenými na území České republiky, nebo
      b) osobami s místem trvalého pobytu, místem pobytu nebo sídlem na území České republiky, pobočkami nebo organizačními složkami zahraničních osob zřízenými na území České republiky ve prospěch osob s místem pobytu nebo sídlem v zahraničí;

• 4. 12. 2006 15:51

1234 (neregistrovaný)

Re: nedodržanie limitu 15 000,-EUR na de
      a jak si vysvětlujete konec písmene b):... ve prospěch osob s místem pobytu nebo sídlem v zahraničí; přesahuje-li výše těchto plateb částku stanovenou tímto zákonem?
      Já tam teda nevidím nikde podmínku - provedení platby na území ČR. Ale je to možné, až tak jsem to nestudoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).