Re: Vydaná fa
Pokud není firma nikde registrována, tak to není společnost (pozor na správné pojmy :-)) Jestliže tedy podniká jako fyzická osoba, musí vystavovat faktury tak, aby bylo jasné, KDO je vystavuje. Zákon sice neřeší, kde na faktuře a jakým písmem má být napsáno obchodní jméno /obchodní firma, jméno a příjmení/ vystavitele, ale drobné písmo v zápatí faktury se mi nezdá nejlepší. Jeho jméno a příjmení by mělo být uvedeno někde v políčku "Dodavatel".
Mám na to stejný názor, ale podnikatel to chce vystavovat takto. Díky znova ho na to upozorním Y
To ho tedy upozorněte. Mně tedy vždycky rozčílí, když musím na fakturách hledat, KDO je vlastně dodavatel. Takže tím schováváním jména by mě spíš naštval a řeknu si, že předstírá něco, co není. Já mám radši poctivost a otevřenost. Když bude pracovat pečlivě a spolehlivě, objednám si ho přece znova bez ohledu na to, jestli je to "malý" živnostník nebo "velká" firma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
4. 12. 2006 8:51
Podnikatel, fyzická osoba DE plátce DPH. Při vystavování faktur uvádí pouze název společnosti (který není nikde registrován). Své jméno na které má vystaven ŽL uvádí v zápatí fa, malým písmem. Je to takto možné?Díky za Vaše názory Y