Re: Cesťák a stravné při vícedenní sl. c
Do jednotlivých řádků tiskopisu cesťáku se vypíše jeden den, v první a poslední den cesty i časy v kolik odjel a v kolik přijel. Za jednotlivé dny napíšete do kolonky stravné příslušnou sazbu. Do účetnictví můžete zaúčtovat jednou částkou.
A musí být opravdu co den, to řádka? Kolegové mi napsali do jedné řádky den a čas odjezdu z firmy a čas příjezdu do Ostravy (kde byli tři dny, ale necestovali - takže tyto dny nevypisovali) a druhý řádek je o tři dny později odjezd z Ostravy a příjezd do firmy. Nechtějí to opravovat, prý nikde v zákoně není, že musí každý den rozepisovat, pokud byli na stejném místě. A já mám prý stravné za všechny dny sečíst a napsat do posledního dne. A opravovat to budou pouze v případě, že jím ukážu přímo v zákoně, že to tak má být :-). Jenže já jsem to nikde nenašla :-(..... Poradí mi někdo?
Pokud tam prokazatelně byli a nikde necestovali tak to nechte napsaný jak to je.Ale pro příště je na to upozorněte (správnost a průkaznost....) .
Já jsem je upozorňovala, ale oni chtějí přímo Zákon, který jim tohle nařizuje. Podle nich je to, že když napíší 20.11. začátek cesty, příjezd na místo a 24. 11. odjezd z místa a návrat na firmu, dostatečně průkazné. Tak nevím jak je k tomu přinutit a hlavně jestli to tak vůbec má jít. Nevíte, kde bych to našla? Díky moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2006 17:12
Dobrý den,
zaměstnanec vyjel na služební cestu 5.11. v 11,30 hod. Do místa určení přijel ve 14,00 hod. Zde byl 6., 7. a 8. 11. 8.11. se vrátil do místa svého pracoviště v 19.00 hod. Jakým způsobem mi má zaměstnanec napsat cesťák a jak mu ho mám vyúčtovat. Stačí když napíše cesta od 5. do 8.11. a k tomu časy - já mu pak stravné vyúčtuji jednou částkou (ta se bude skládat z denních sazeb stravného) nebo mi musí rozepsat na jednotlivé dny, abych mohla vyúčtovat stravné u každého dne zvlášť. Předem díky!
Andrea