Re: ČID
Pracovník může být v ČID a stále u Vás zaměstnán, pokud podmínky přiznání ČID to dovolují.
K datu 9/11 je PP ukončen a zůstatek dovolené proplacen. Na tento příjem bych slevu na dani bych nepřiznala (ctím nepsaný zákon, že slevu dáváme po 15-ti dnech).
Pokud však slevu přiznáte (nic Vám v tom nebrání), tak je nutno to vyznačit na zápočtový list, aby případný zaměstnavatel v daný měsíc neuplatnit slevu také.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 7:59
Chtěla bych si ověřit jestli jsem někde neudělala chybu. Zaměstnanec je již skoro rok na PN. Podpůrčí doba končí 2.1.2006. Poslala jsem oznámení na OSSZ, obvodní lékařce a zaměstnanci. Následně mi došlo z OSSZ Rozhodnutí o nemoci z povolání. Okresní správa zaměstnanci ukončila PN k 30.10.2006 a rozhodla o jeho částečné invaliditě. Zaměstnanec požádal o rozvázání pracovního poměru k 9.11.2006 (ještě se mu bude proplácet stará dovolená) a od 31.11.2006 žádá o částečný invalidní důchod. Nevím jestli mu bude ČID k 31.11.2006 opravdu přiznán, na Hromadném oznámení uvádím pouze kód O nebo i kód D. Nevadí, že se kryje prac. poměr s ČID (PP do 9.11.2006 a ČID od 31.10.2006). Ještě jsem na něco zapomněla? Bude mít nějakou daňovou úlevu za těch 9 dní na ČID, když mu pouze proplácíme dovolenou?