Re: ČID
Pracovník může být v ČID a stále u Vás zaměstnán, pokud podmínky přiznání ČID to dovolují.
K datu 9/11 je PP ukončen a zůstatek dovolené proplacen. Na tento příjem bych slevu na dani bych nepřiznala (ctím nepsaný zákon, že slevu dáváme po 15-ti dnech).
Pokud však slevu přiznáte (nic Vám v tom nebrání), tak je nutno to vyznačit na zápočtový list, aby případný zaměstnavatel v daný měsíc neuplatnit slevu také.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
5. 12. 2006 7:59
Chtěla bych si ověřit jestli jsem někde neudělala chybu. Zaměstnanec je již skoro rok na PN. Podpůrčí doba končí 2.1.2006. Poslala jsem oznámení na OSSZ, obvodní lékařce a zaměstnanci. Následně mi došlo z OSSZ Rozhodnutí o nemoci z povolání. Okresní správa zaměstnanci ukončila PN k 30.10.2006 a rozhodla o jeho částečné invaliditě. Zaměstnanec požádal o rozvázání pracovního poměru k 9.11.2006 (ještě se mu bude proplácet stará dovolená) a od 31.11.2006 žádá o částečný invalidní důchod. Nevím jestli mu bude ČID k 31.11.2006 opravdu přiznán, na Hromadném oznámení uvádím pouze kód O nebo i kód D. Nevadí, že se kryje prac. poměr s ČID (PP do 9.11.2006 a ČID od 31.10.2006). Ještě jsem na něco zapomněla? Bude mít nějakou daňovou úlevu za těch 9 dní na ČID, když mu pouze proplácíme dovolenou?