Daň darovací

• (neregistrovaný)

5. 12. 2006 8:47

Dobrý den,
    prosím nevíte někdo za kolik let zpětně mi může fin. úřad doměřit daň darovací + penále? Za 5 let? Rodiče mi přepsali dům,znalecký posudek jsem dala na fin. úřad, oni vyměřili daň darovací tu jsem zaplatila. Co kdyby v budoucnu našli ve znaleckém posudku chybu? Prý se to stává. Za kolik let zpětně mi můžou doměřit daň + penále?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2006 9:41

Zuzana (neregistrovaný)

Re: daň darovací
      Vy ale přece nemůžete za to, kdyby znalec udělal chybu ve znaleckém posudku?Tak proč by Vám měl Fu něco doměřovat?To je snad odpovědnost znalce,aby chybu neudělal.

• 5. 12. 2006 9:43

jitka (neregistrovaný)

já nevím,jenom mě to tak napadlo,že kdyby nám to třeba ocenil méně,pak bychom zaplatili nižší daň, kdyby se na to pak někdy přišlo,tak jestli mi něco hrozí. Nějaké penále atd. Vím,že úroky z prodlení atd. jsou docela vysoké a za pár let se to může nastřádat

• 5. 12. 2006 9:58

Zuzana (neregistrovaný)

Chápu jak to myslíte,ale vy mu přece zaplatíte za to,aby to ocenil správně,tak jak má,podle pravidel a vyhlášek.On má na to licenci a měl by to dělat správně.Asi bych se nebála a myslím si,že oni to na FU také prověřují, a kdyby se jim ta výše ocenění nezdála,tak by Vám tu daň nevyměřili a dál by to zkoumali.

• 5. 12. 2006 10:06

jitka (neregistrovaný)

Děkuji za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).