Re: Zdaň. období 14 měsíců v Money
Nemáme to stanoveno od fú, tuto možnost nabízí zákon o účetnictví v §3, odst. 2: "Účetní období při vzniku účetní jednotky v období tří měsíců před koncem kalendářního roku nebo při zániku účetní jednotky v období tří měsíců po skončení kalendářního roku nebo hospodářského roku může být o příslušnou dobu delší než uvedených dvanáct měsíců." Nás se týká případ založení sro, při registraci u fú jsme jim toto naše rozhodnutí písemně oznámili.
Ovšem, teď netuším, jak ta data dát dohromady;o))
K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 13:05
Dobrý den,
prosím zkušené účetní o radu. V listopadu 05 byla založena s. r. o., přiznání k DzP se bude podávat za 14 měsíců. Jde o mé první účtování, nevím si ale rady, jak dát dohromady účetní data za 11, 12/05 s letošním rokem. Používám Money S3, loňský rok jsem zaúčtovala všechny účetní případy, ale neudělala závěrku. Založila jsem nový rok a účtovala jej. Teď však netuším, jak všechna data propojit. Nebo mám udělat svě samostatné závěrky a ručně spočítat závěrku za 14 měsíců?
Prosím o zkušenost, kdo už takový případ řešil.
Děkuji předem.
Klára