Re: Špatně uvedený název spol. a DIČ
Pokud se jedná o daňový doklad od 10.000Kč, tzv.zjednodušený, tak není povinnost na něm mít svoje údaje uvedené od dodavatele. Z toho plyne, že si je sami můžete opravit.
Pokud se jedná o daňový doklad nad 10.000Kč, tak bych napsala doporučeně žádost o opravdu daňového dokladu. Makro asi doklad nepošle, takže bych si na současné dokladu údaje řádně opravila a dopis bych si doložila, že jsem žádala o součinnosti dodavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 15:28
Dobrý den, naše společnost nakoupila zboží v MAKRU a až v kanceláři jsem si všimla,že tam máme špatně uvedený název spol. a DIČ.Je to spíše naše chyba, protože registrace u Makra proběhla v r.1997 a později došlo ke změně, kterou jsme nenahlásily.V Makru mi oznámili,že mi doklad neopraví - protože je na nemalou částku neradi bychom ji nedali do nákladů.Nevíte co s tím?