Špatně uvedený název spol. a DIČ

• (neregistrovaný)

5. 12. 2006 15:28

Dobrý den, naše společnost nakoupila zboží v MAKRU a až v kanceláři jsem si všimla,že tam máme špatně uvedený název spol. a DIČ.Je to spíše naše chyba, protože registrace u Makra proběhla v r.1997 a později došlo ke změně, kterou jsme nenahlásily.V Makru mi oznámili,že mi doklad neopraví - protože je na nemalou částku neradi bychom ji nedali do nákladů.Nevíte co s tím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2006 17:36

LL (neregistrovaný)

Re: Špatně uvedený název spol. a DIČ
      Pokud se jedná o daňový doklad od 10.000Kč, tzv.zjednodušený, tak není povinnost na něm mít svoje údaje uvedené od dodavatele. Z toho plyne, že si je sami můžete opravit.

Pokud se jedná o daňový doklad nad 10.000Kč, tak bych napsala doporučeně žádost o opravdu daňového dokladu. Makro asi doklad nepošle, takže bych si na současné dokladu údaje řádně opravila a dopis bych si doložila, že jsem žádala o součinnosti dodavatele.

• 5. 12. 2006 17:36

Dana W (neregistrovaný)

Re: Špatně uvedený název spol. a DIČ
      A nevyrazíte z nich alespoň dopis (napište si ho sami a nechte ho na reklamacích orazítkovat), že došlo k omylu?? Pokud prokážete spotřebu, případně stav skladu, domnívám se, že by to FÚ mohl uznat. Pořád lepší něco v ruce.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).