Re: Dod. daň přiznání k DPPO
Do účetnictví se zpětně tímto způsobem nezasahuje. V zákoně o účetnictví najdete, jakým způsobem se provádějí opravy účetních zápisů. Po uzávěrce vždycky opravy proúčtováváte v následujícím roce.
Dodatečné daňové přiznání k dani z příjmů (pokud jste měla na mysli tohle přiznání) je v podstatě stejné jako přiznání běžné, s tím, že na přední straně zaškrtáváte kolonku dodatečné, na posledních listech DP vyčíslíte rozdíl mezi původní povinností a novou.
Máte pravdu, omlouvámj se, omylem jsem se dívala do starého zákona o účetnictví (tohle platí od 1.1.2001) a tohle jsem přehlédla. Děkuji za upozornění.
(4) Po schválení účetní závěrky nesmí účetní jednotka přidávat další účetní zápisy kdykoli později do uzavřených účetních knih s výjimkou případů přeměny společnosti uvedených v odstavci 3. Do okamžiku schválení účetní závěrky, nejpozději však do konce následujícího účetního období, může účetní jednotka pouze z důvodů, že obsah položek účetní závěrky neodpovídá skutečnému stavu, již uzavřené účetní knihy opět otevřít a provést případnou opravu účetních zápisů a sestavit novou účetní závěrku, která se tímto stává účetní závěrkou podle tohoto zákona.
prosím a jak mám podat dodatečné dan. priznáni,když jsem zjistila,že doplatek silnicní daně týkající se roku 2004 zaplacený k 30.1.2005 je zaúčtován v roce 2005 jako 531/221. Jak mám podat dodatečné daň. přiznání? Jaké řádky musím změnit? A jak to mám opravit v účetnictví?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2006 8:21
Prosím o radu, pokud nemám schválenou účetní závěrku za rok 2005, mohu znovu otevřít účetní knihu a opravovat? A když budu podávat dodatečné daňové přiznání, v kterém řádku se promítne oprava? Děkuji za odpověď?