Re: HV+DPPO přiznání*student s.o.s!
Daň z příjmů se v účtu také vztahuje ke konkrétnímu roku. Její zúčtování představuje obvykle poslední zápis do účta roku, kterého se týká.
Postup prací:
* zaúčtování účetních případů roku
* zůstatky rozvahových účtů doložím dokladovou inventarizací (sice nepovinné, ale v praxi nezbytné) - zjistí se případné nesrovnalosti vzniklé z různých důvodů (od případné nepozornosti, uklepnutí se, až po chyby z neznalosti apod.)
* je vhodné si projít i náplň jednotlivých výsledkových účtů
* zpracování dańového přiznání (HV bez skupiny 59 - viz zadání dotazu, tj. hrubý HV)
* vyčíslení daňové povinnosti
* zaúčtování daňové povinnosti k datu uzávěrky - pro kontrolu zůstatek na účtu 341 obvykle odpovídá doplatku uvedenému v daňovém přiznání (za předpokladu neexistence nedoplatků)
* čistý HV zjistíte z rozdílu hrubého HV a sk. 59 (tj. poč. zůstatek účtu 431 k 01.01. následujícího roku)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
7. 12. 2006 0:25
Dobrý den všem!
Potřebuji nutně poradit s příkladem. HV mám snad dobře, ale všude píší, že vypočteme daň.povinnost a zaúčtujeme 591x341
Jenže už nepíšou, zda ještě v roce,za který je dan vypočtena.
Např.2006 vyjde 100000,- HV jak tedy postupuji dále s daní a do přiznání pak vyplním neuznatelný výdaj 591?
Prosíííím! Prokousal jsem se až sem a jsem v koncích!
Děkuji moc!